bokrecensioner boktips

Johannes

Författare: Hans Peterson
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, hälsa, psykologi, natur, kärlek, ungdom
ISBN: 9177520688


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Räckte det inte med spegelns vittnesbörd fanns det alltid kamrater som inte lät honom glömma hur han såg ut. Johannes tar sin tillflykt till böckernas värld, sedan också till fotografins. Några lyckade foton uppmärksammas, han inriktar sig på att bli fotograf, ökad framgång hjälper honom en bit på väg att komma över sina komplex, han lär känna flickor. Sakta börjar han vara inte fullt så ensam.
Så far han till Amerika med kamera och öppna sinnen. Där möter han den vackra svenskan Katarina. Mirakel; hon, skönheten, ger sin kärlek till honom , den fule. De gifter sig hemma i Göteborg, får ett barn.

Utdrag ur boken:
- Satans by, sa hon hatiskt. Han gjorde mig med barn och tog hit mig. Hur skulle han annars få en kvinna i huset. Här finns inga kvinnor.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Johannes :
2015-04-27 09:06
Esamheten som skär genom tystnaden är ett arv sen barndomen. Johannes som är helt ärrad i ansiktet efter barnsjukdom är också ärrad i själen. Hans livstig som ändå följer en väg som likt en konstnär som söker sig vidare. För att gå vidare är värt en del umbäranden. När Johannes får känna av kärleken från den vackraste så känns det mycket bra. Utseende är inte allt. Även om kärleken inte blir kvar så leder den vidare till en framtida utveckling av arbetet.
Det var intressant att ta del av Johannes utveckling.
Betyg 3
Liknande böcker:
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley