bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Nigeriabrevet
 C. Gustavson
Code Walkers
 S. Laguna
Helvetets portar
 J. Martin
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Svensk seriehistoria -..
 U. Granberg
I det sista regnet
 J. Vaidya
Ensamstående äldre herre
 N. Hövenmark
Haggan
 A. Berg
Adjunkt på villovägar
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGängmedlem

 
Författare: Geri & Niklas W Stakset & Malmborg
Genre: dokumentär roman
Ämnesord: kultur, spänning, ungdom, våld
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186623289
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Aje sålde steroider till sin gympalärare och kokain till sin socialsekreterare innan han klättrade uppåt i narkotikakedjan och började importera från utlandet. Danne började som narkotikakurir på Kanarieöarna men återvände till Sverige och blev yngst på Tidaholmsanstalten. Magnus klarade inte av Svenssonlivet och bytte föräldramöten och parmiddagar mot dörrvaktsjobb och mc-klubb.

Historierna runt medlemmarna i Sveriges kriminella gäng har redan skrivits flera gånger om på löpsedlar och i domslut. Deras liv har kartlagts i både polisiära förundersökningar och journalistiska granskningar. Men i det här unika reportaget får vi dessutom ta del av de inblandades egna berättelser.

Gängmedlem är ett tidsdokument och det närmaste en verklig bild av livet i den organiserade brottsligheten vi har kommit i detta land. Berättelsen börjar i ett pojkrum på Hisingen och passerar såväl Ludvika, Stockholm och Helsingborg som Spanien, Litauen och Sydamerika innan den tar slu


Utdrag ur boken:
"Aje , din hund är på teve! Polisen ska skjuta honom! "Han vände i steget , slet upp dörren och smällde igen den efter sig. Det tog bara sekunder innan Aje stod framför teven och kände klumpen växa i magen . Reportern berättade att två kvinnor bitits av hunden en knappt timme tidigare och att en av kvinnorna -som råkat värst ut bland annat hugg i ansiktet -ska ha varit hundens ägare.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Gängmedlem :


bonadea 2015-04-11 07:12
Jätte bra dokumentär där man får bland annat följa Aje , hans uppväxt från att han var liten grabb till att det började gå lite snett för honom , till att fan medvetet valde den kriminella livsstilen. Boken utspelar sig på 90 talet och fram till 00 talen .Boken känns ärlig utan att romantisera, man fångas i den och lär känna killarna .
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Gängmedlem


  Köp boken som film på cdon: