bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Silvretsrike
 C. Iggulden
Den stumma flickan
 M. Hjorth
Döden i Svartselet
 N. Hövenmark
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Nigeriabrevet
 C. Gustavson
Skuggan från fronten
 H. Kirst
Svensk seriehistoria -..
 U. Granberg
I det sista regnet
 J. Vaidya
Rucklet
 M. Sällström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMinnen Av John Lennon

 
Originaltitel: Memories of John Lennon
Författare: Yoko One
Genre: anteckningar och Minnet bilder av John Lennon
Ämnesord: politik, musik, kärlek, kultur, vetenskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186369958
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


SPARA I ÖNSKELISTA

John Lennon var förgrundsgestalt och ledarfigur i The Beatles - den första stora supergruppen inom popmusiken. Redan under de magiska åren i början av gruppens karriär stod det klart att Lennon var en stjärna med en alldeles särskild lyskraft. Även efter Beatlestiden fortsatte Lennon att inspirera människor som låtskrivare, scenpersonlighet, fredsaktivist och konstnär. Till och med efter sin död fortsätter han att inspirera nya generationer inom musik och konst. 

När John Lennon blev mördad 1980 var det många som ville dela med sig av sina minnen av personen och artisten John Lennon. I denna bok har Yoko Ono samlat en lång rad människors personliga minnesbilder. 
Här hittar vi minnen från barndomsvänner och släktingar men även stjärnor från musikvärlden, tex. Mick Jagger, sir Elton John, Joan Baez och Pete Townshend. Men också artister som inspirerats av Lennon så som Bono, Peter Gabriel, Iggy Pop och Alicia Keyes. 
Minnen av John Lennon ger oss en levande och fascinerande bild av John Lennon men boken förmedlar även en stark tidskänsla från en epok där allt var möjligt. Boken har också ett rikt och spännande bildmaterial. 

"Den är fylld av underbara artiklar och minnesbilder av en av 1900-talets största kulturföreteelser. Man ler och skrattar, man nästan gråter och än en gång ställer man sig frågan: vari bestod denna enorma karisma, som gör att jag efter alla dessa år berörs så starkt?"


Utdrag ur boken:
Jag gick längst in och stannade framför en ljudlös video som visade min fallne hjälte när han spelade Imagine på den där stora flygeln medan Yoko såg på i bakgrunden. Jag kommer ihåg hur jag hade sett de där bilderna när de var nya.
Jag kommer ihåg hur det har varit att höra Imagine första gången , hur djupt den har gripit mig och förändrat mig.
Jag stod där , försjunken i ögonblickets förtrollning.
Drömmerier.
Sorg.
Bön.
Jag kände närvaro intill mig.
Jag hörde en lätt suck.
Jag såg upp.
Yoko.
Det var Yoko som stod vid min sida i ett konstgalleri i SoHo och betraktade bilden av sin älskade make, min älskade idol.


Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Minnen Av John Lennon :


bonadea 2015-03-20 06:23
Yoko Ono har låtit John och hennes vänner skriva vad de minns av John Lennon och deras minnen av honom och deras upplevelse av vänskapen och kontakten med John Lennon. Detta är en hyllning till honom , och visar hur starkt hans påverkan på människor var. Nackdelar med boken är att det just är en hyllning som gör John Lennon till en ikon , en ofelbar musik Gud inte mycket om hans mänskliga svagheter. Det är ingen bok man sträck läser för då kan den upplevas som tjatig men om man tar fram den lite då och då och läser korta stunder då kan den vara intressant och man får en rätt så tydlig bild av John som person.
En sak som kommer fram tydligt i boken är att John och Yoko var tidernas kärlekshistoria och genom mordet på John Lennon förlorade Yoko sin själs fränder.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Minnen Av John Lennon


  Köp boken som film på cdon: