bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSaknad i strid

 
Författare: James Webb
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9789172634909
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


James Webb, som för några år sedan skrev den uppmärksammande Fields of Fire, har i denna thriller fångat Vietnamn i både nuet och det förgångna, dess skönhet och fasor, dess folk och dess kultur.

Brandon Condley är en före detta marinsoldat med oläkta minnen från striderna i Vietnams djungel. Han bär på sorgen över den kvinna han älskade som dödats av kommunisterna för sitt samröre med honom. Nu arbetar han med att leta upp försvunna amerikanska soldater, levande eller döda. Condley får i uppdrag att spåra en gammal Vietnamsoldat och desertör som gått över till fienden. Det visar sig att Condley har personliga skäl att finna mannen, som fortfarande är i livet och spåren leder honom till Australien, Moskva och slutligen Bangkok.

James Webb har arbetat och rest i Vietnam sedan 1991. Han är utbildad vid U.S. Naval Academy och Georgetown Law Center och var en av de mest dekorerade marinsoldaterna i Vietnamkriget. Han är advokat men har också varit journalist och tilldelats en Emmy för sina reportage om Vietnam. Han har tidigare skrivit fem kritikerrosade och framgångsrika romaner.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Saknad i strid :


Martin 2004-08-06 20:38
Detta är en mycket bra bok som förutom att ha en spännande story även beskriver situationen i dagens Vietnam på ett väldigt intressant sätt. Ingenting är så enkelt som man kanske skulle kunna tro, vem är fiende och vem är vän? Boken visar vilka djupa sår ett krig kan skapa och hur de fortfarande skär kors och tvärs genom samhället trots att nästan 30 år har gått.
Betyg 4

babyballerina 2010-08-12 15:44
Jag håller med Martin över som säger att detta är en historia som visar att allt inte är svart eller vitt. Det finns många spännande vinklar på saker och ting, och man får även en inblick i Vietnams kultur.
Boken har ett sting av härlig humor, som blir en bra kontrast till spänningen och sorgen som även förekommer.
Betyg 4

urok2 2015-04-08 08:00
Kan bara hålla med tidigare recensenter. Men tycker möjligen att boken tappade lite mot slutet. Dock inte bortkastad tid att läsa den. Och man blir lite sugen på att besöka Vietnam.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Saknad i strid


  Köp boken som film på cdon: