bokrecensioner boktips

Förrädiska hjärta

Författare: Deborah Hale
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, krig, hälsa, musik, religion, natur, historia, kärlek, kultur, spänning, ungdom, 1100-talet, wales, england
ISBN: 9164040216


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Nej! Conwy var tillbaka! Det var det värsta som kunde hända enligt Enid. Varför kunde han inte försvunnit ur hennes liv för gott? Den vackre ynglingen från förr var numer en orädd krigare som hade återvänt efter många år som Legoknekt i Det heliga landet.
Vad ville han? Tänkte han stanna? Frågorna var många och för Enid var det av största vikt att få svar på dem. Con hade fortfarande makt över hennes förädiska hjärta och om hon inte var på sin vakt skulle hennes väl bevarade hemlighet uppdagas...

Utdrag ur boken:
Risken var att han skulle bli hatad av båda sidor.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förrädiska hjärta :
2014-12-13 16:50
En historisk kärleksroman som utspelas på 1100-talet. Denna slutledning har jag dragit av att kjesarinna Maud som regerade i England 7 april–1 november 1141 är nämnd. En tid då gränslandet mellan England och Wales var osäkert inte bara på grund av gränsstriderna mellan normander och walsare utan också på grund av strider om den engelska kronan och ständiga klanstrider. Detta är en tid då det var en ära att få leda en grupp korsriddare till Jerusalem.
Så mycket om allt detta är inte omnämnt utan detta är rätt och slätt en berättelse om en kärlek som finns men inte riktigt får visas. Jag hade velat ha mer historiska fakta i romanen.
Betyg 3
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne