bokrecensioner boktips

Brottskod 09

Författare: Bodil Mårtensson
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, mord, psykologi, natur, kärlek, spänning, ungdom, människohandel, sex
ISBN: 9789175232157


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung människa hittas död i slänten ner mot havet i normalt idylliska Ålabodarna vid Öresundskusten och detta just där Norgebåten passerar med sina turister var afton så punktligt att man nästan kan ställa klockan efter den.

En upprorisk trettonåring som mamman förbjudit visa magen men som gör det ändå, plockas upp av en främling i bil och försvinner.

En arkeolog från Lund söker upp polisen och berättar om en ung kvinna, Lenore, som han träffat vid utgrävningar i Pompeji och där inlett ett intensivt förhållande med.

Men när han så blivit tvungen återvända till Sverige för att skriva klart sin avhandling fick han inte ens ta riktigt avsked av henne. Hon återkom inte som avtalat i tid från en kort resa till biblioteken i Rom och planet kunde inte vänta. Hon hörde heller inte av sig sedan. Hade hon helt enkelt bara tröttnat på honom?

Desperat försöker han glömma henne, men lyckas dåligt. En natt när han precis somnat på en blandning av whisky och sömtabletter väcks han av ett telefonsamtal. Är det inte hennes röst? Och dessutom hörs en mycket brutalt hotfull mansröst i bakgrunden. Något står inte rätt till. Upprörd kontaktar han polisen.

Utdrag ur boken:
Det finns någon
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Brottskod 09 :
2014-10-01 18:11
Bodil Mårtensson skriver så levande att håret nästan reser sig. Kidnappningar och sexhandel är det aktuella ämnet i denna deckare. Vi får följa en kvinna och en flicka lite närmare och deras kamp att överleva men även polisens insatser. Men det finns en köpare i polisens led så operationer kan gå om intet.

Detta är en bok som är svår att släppa för som läsare så vill man veta hur det går för de som är utsatta. Kommer de att klara sig eller kommer de också att mördas som många andra?
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Brottskod 09
Liknande böcker:
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl