bokrecensioner boktips

När döden kom till Pemberley

Författare: P.D James
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174331769


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1803, och Mr Darcy och Elizabeth har varit gifta i sex år. De har två vackra och friska gossebarn. Elizabeths älskade syster Jane och hennes man Bingley bor bara sjutton miles bort. Lyckan ler mot Elisabeth och hennes älskade Mr Darcy och allting verkar vara perfekt på godset Pemberley.

Men på den årliga höstbalen dyker några objudna gäster upp, gamla synder grävs upp och missförstånden eskalerar. När paret Darcy och deras gäster precis håller på att runda av för kvällen, skumpar en droska ut ur skogen och fram på vägen mot Pemberley. När droskan stannar kastar sig den objudna gästen Lydia Wickham ut och skriker

- Min man är mördad!

Och spelet kan börja.

Där här är en "perfect match". Deckardrottningen PD James ger sig på en fortsättning på Jane Austens älskade Stolthet och fördom, och lägger till sitt eget signum, det som är hennes adelsmärke: en välkonstruerad mordgåta.

Boken fungerar även på de läsare som inte kan Jane Austens verk helt utantill. PD James tar till och med till ett roligt grepp för att bjuda in de okunniga. Hon snabbrekapitulerar hela Stolthet och fördom och alla dess vändningar för att sedan direkt avfärda det som skvaller. Därefter börjar den historia PD James själv vill berätta, den om när döden kom till det idylliska Pemberley.

Medelbetyg: 1,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När döden kom till Pemberley :
2014-04-16 09:11
Tråkig.
Betyg 2
2014-10-09 14:51
Platt, förutsägbar, tråkig. Spelar på en av historiens bästa romaner och gör en miserabel fortsättning. Jag trodde mer om en såpass väletablerad författare.
Betyg 1
2018-08-14 14:41
Tråkig, oinspirerad. Lite fånig.
Betyg 1
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt
Samma Författare: