bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dödsspiralen
Vändpunkten
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSnöjungfrun

 
Författare: Leena Lehtolainen
Genre: Deckare
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rosberga gård, en fristad för kvinnor. De söker sig hit för att få tid för sig själva. Ingen man släpps innanför porten. Runtomkring brer skogen ut sig, snötyngd och tyst. Under en tät gran syns ett stycke rosa satäng fladdra för vinden … och en kvinnas kropp. Gårdens ägare är död, sannolikt mördad.
Hur har våldet kunnat nästla sig in på Rosberga? Har det trots allt funnits manliga besökare – eller är mördaren en kvinna? Kom det onda inifrån?
Maria Kallio, en ung kvinnlig polis, får hand om fallet. Snart är hon mitt uppe i en intrikat mordutredning som tvingar henne att konfronteras med frågor om sexualitet och graviditet, om fysiskt och psykiskt våld. Hon värjer sig men blir allt mer personligt involverad, som människa, som kvinna. Så inträffar ännu ett mord, brutalt, sinnessjukt …

Finlands svar på Anne Holt heter Leena Lehtolainen. Med sina romaner om den unga polisen Maria Kallio – självständig, tuff och sårbar – har hon snabbt blivit den mest lysande stjärnan på krim-himlen. Hennes popularitet tycks inte känna några gränser och böckerna säljs i stora upplagor. Nu kommer hon äntligen ut på svenska.


Medelbetyg: 2,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Snöjungfrun :


Rosa 2004-07-31 22:01
Detta är nog den första bok någonsin jag läser av en finsk författare. Jag måste medge att jag hade lite svårt för att hålla isär de finska namnen som ibland ter sig lika för mig. (Pentti och Perkki etc.) Översättaren gjorde det inte heller så lätt för oss läsare. Vid ett tillfälle så beskriver man en man som "har fått det hemska öknamnet XXXX". Här står ett finskt namn skrivet och översättaren har inte brytt sig om att översätta det till svenska eller skriva en förklarande asterisk. Dåligt!!!

När det gäller handlingen så gick det lite långsamt fram. Upplösningen var i och för sig bra men jag kom aldrig huvudrollsinnehavaren in på livet. Hon beskrevs inte på ett sådant sätt att jag kunde sympatisera med henne.

Nja, jag vet inte om jag kommer att läsa fler böcker i den här serien. Boken var inte dålig men den lockade inte till mer läsning heller.
Betyg 3

Eva 2004-08-01 09:57
En ok deckare. Inte superbra och superspännande, men man sitter inte heller och gäspar. Maria Kallio är lite speciell som person, det är väl kanske inte "meningen" att man alltid ska sympatisera med huvudpersonen. Jag tycker ändå att det ska bli kul att följa henne i fler böcker. Förutom den här boken har jag också läst Dödsspiralen i samma serie.

Jag tycker att det är kul med lite annorlunda miljöer, jag har läst ytterst få deckare som utspelar sig i Finland. Jag tänkte inte så mycket på översättningen, förutom att det ibland förekommer en del finlandssvenska uttryck som inte är så vanliga i rikssvenska.
Betyg 3

Mimmi82 2005-02-17 15:42
Berättad med ett något "eget", egendomligt, språk. Jag får känslan av att den här boken egentligen inte var tänkt som en deckare.
Betyg 1

Aili 2006-09-04 01:53
Jag gillar Lehtolainens deckare och har läst alla som finns på svenska. Tyvärr har inte de första fyra böckerna med Maria Kallio översatts.

Huvudpersonen Maria är visserligen odrägligt macho och tar onödiga risker. Men hon förändras och jag tycker man får en trovärdig bild av hur det kan vara att vara kvinnlig chef bland mer el mindre macho män.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Snöjungfrun


  Köp boken som film på cdon: