bokrecensioner boktips

Att de i tid må väckas

Författare: Frida Arwen Rosesund
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789187015175


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hilda flyr hemmet eftersom hon är gravid och inte vill att hennes far ska upptäcka det. Hon rymmer en natt genom Bergslagens skogar och når utkanten av en by där tvillingarna Lia och Märta bor. De tar hand om henne men uppträder allt mer märkligt.

Johanna förlorar sin man Herman i en tragisk gruvolycka. Hon sörjer, men slåss samtidigt med sitt dåliga samvete eftersom hon blivit förälskad i Georg.
Hennes vän Sofia flyttar in och de tar hand om en flicka som blivit stum och som sägs ha fött ett odjur. Johanna kan inte låta bli att undra om olyckan är hennes straff för att hon haft syndiga tankar och när predikanten Mindor och hans Manda dyker upp i byn dras hon sakta in i den sektlika sammanslutningen.

Vad är det som lurar i skogarna? Är odjuret självaste Djävulen som kommit till bygden? Och vilka väsen bor djupt nere i sjön Noran och manifesterar sig i kvinnornas mardrömmar?
Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Att de i tid må väckas :
2014-03-08 13:16
Detta var en helt ny genre för mig. Trolldom, näcken, spöken, djävulen - hm!
Boken är rätt så spännande och lite kuslig här och där, men jag är nog en alltför rationell människa för att uppskatta boken. Jag ställer hela tiden frågor: Varför - Hur - Vem? Det ska man nog inte göra i denna boken.
Jag gillar författarinnans språk. Hon förmedlar verkligen en dolsk och mystisk stämning.
Historien verkar vara lite påkommen efter hand, men jag är kanske inte rätt människa att skriva för mycket om denna bokgenre.
Boken gav mig emellertid ett par timmars trevlig förströelse.
Betyg 3
2016-12-29 19:26
Efter tio kapitel så slutar jag lyssna. Den intresserar mig inte tillräckligt mycket för att jag ska fortsätta. Ska det vara spänning, så ska det också vara spänning enligt mig! Bra uppläsare däremot!
Betyg 2
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken