bokrecensioner boktips

I morgon du

Författare: Lars Weiss
Genre: Deckare
Ämnesord: depression, mord, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789172970663


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''När den ene efter den andre av Stockholms uteliggare tycks ha försvunnit börjar långsamt ett mönster klarna. Finns det en galning som tar sig rätten att städa bland de utslagna? Sökandet efter en möjlig gärningsman blir en kamp mot klockan.''
Medelbetyg: 2 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I morgon du :
2004-07-31 10:56
Jag hade så stora förhoppningar, men nu när jag tvingat mig genom denna förutsägbara och med fel av alla slag fyllda roman är jag bara förbannad.

På sidan tio listar jag ut hur det ligger till, vem det är som mördar uteliggare och hemlösa och varför. Och att de försvunna förstås inte bara är försvunna... Sen ska jag läsa om klantar till poliser och profilerare som inte ser det förrän ca 300 sidor senare. Det är INTE spännande kan jag säga.

Boken är fylld med saker författaren har researchat dåligt. Ibland rena faktafel. Eller för mycket. Då kommer en föreläsning från någon av de alltför många karaktärerna i boken. Och så en fd kärlekshistoria mellan de båda profilerarna som är totalt ointressant.

Inte nog med fler poliser än man orkar hålla reda på, där finns en präst, en diakonissa och en grafittimålare också. Alla ytligt tecknade och helt utan substans.

Ingen fattar nånting. Det här är den sämsta bok jag har läst på länge.
Betyg 1
2006-09-04 02:09
Jag tycker att människorna är intressanta. Hade gärna läst mer om t ex Lennart och Karin och deras arbete med de hemlösa. Det talas mycket om att ingen bryr sig om dessa människor, men när polisjakten drar igång är det som om fokus försvinner från de hemlösa.

Pia en polis tänker om sin chef "han var lika obenägen som de flesta äldre chefspoliser att ta hjälp från andra. Kan själv! Ibland undrade hon om inte oförmågan att samordna resurser och kunnande var ett lika stort problem inom kåren som de ständiga nedskärningarna." Det låter troligt, i synnerhet som Pia själv blir jättesur när samme chef tar hjälp av GMP utan att fråga henne först.

Jag läste boken med intresse och kommer att läsa fler av författaren.
Betyg 3
2008-09-17 15:44
Så där bra. lite tråkig.
Betyg 2
Liknande böcker:
Den vidrige
 A. Wahl
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Klippdockan
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig