bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Hundraåringen som klev..
Mördar-Anders och hans..
Liknande böcker:
Indisputable Existence..
 H. Fry
Yoga upproren
 F. Frängsmyr
Liv och död
 B. Danielsson
Muralgranskaren
 D. Nessle
Stora fräckisboken
 B. Karlsson
Annons-flickan från Od..
 J. Skeslien Charles
Martins bästa - och sä..
 M. Timell
Visst är det härligt a..
 R. Fuchs
Feng Shui för katter
 R. Jay
Mästerliga missar
 S. Pile

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAnalfabeten som kunde räkna

 
Författare: Jonas Jonasson
Genre: Humor
Ämnesord: filosofi, mat, politik, hälsa, humor, natur, kärlek, spänning, vetenskap, ungdom, sydafrika, kina, sverige
ISBN: 9164203964
 
Spänning:  3
Romantik:  3
Humor:  7
Lärorik:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna. Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad. I Analfabeten som kunde räkna gör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns. Analfabeten som kunde räkna är Jonas Jonassons andra roman. Han är journalisten och entreprenören som efter tjugo år med tidning, tv och kommunikation sålde allt han ägde och blev författare.

Utdrag ur boken:
Monarkin var ett djävulens påfund som måste utrotas.

Medelbetyg: 3,67 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Analfabeten som kunde räkna :


gun 2014-02-20 16:48
Jonas Jonasson lyckas med mästerstycket att binda samman händelser som inkluderar Sydafrika, Kina och Sverige genom en afrikansk kvinna.
Nombeko visar sig vara helt otrolig på att räkna och hennes styrka att genomdriva att hon vill lära sig läsa drabbar en man på ett lite brutalt kännbart sätt.
På sin väg genom livet visar det sig att Nombeko är mycket kunnig och trots hennes arbete som latrintömmare och senare städerska så kommer hon långt.
Boken bjuder på många skratt för här figurerar tvillingar med samma namn, atombomb, kung och stadsminister där Nombekos kunskap om det mesta behövs.
Betyg 5

SannaA 2014-02-27 09:39
Superbra bok som varmt rekommenderas. Det innehåller mycket humor samtidigt som den är spännande på sina ställen. Jag satt och log mycket när jag läste den. Skriven i samma anda som Jonas andra bok hundraåringen, gillade man den kommer man även att gilla denna!
Betyg 5

kali05 2014-05-22 11:19
Boken är ganska bra i början, men sen händer den ena osannolika händelsen efter den andra.
Jonasson har livlig fantasi, men här blir det för mycket konstigheter. Boken är en saga, där allt hela tiden går fel. Till slut så tröttnade jag och jag orkade inte läsa ut boken.
Betyg 1

poby 2014-12-03 10:35
Jag läste "Hundraåringen" med välbehag, men den här boken blir en ren upprepning av denna. Visserligen är storyn helt annorlunda, och boken är trevlig och lättläst, men boken är uppbyggd på samma sätt. Det blir lite tjatigt att läsa om alla kommande katastrofer, som Nombeko löser med sin intelligens och slump och tur.
Ibland undrar jag om författaren hade en aning om vad nästa kapitel skulle handla om innan han började att skriva på det.
Betyg 2

Spaniard 2015-04-15 22:33
Jonas Jonasson tog oss med storm med Hundraåringen. Det är inte lätt att följa upp en sån formidabel succé men han gör ett gott försök.

Analfabeten som kunde räkna går nämligen i samma kvicka stil. Några otroligt fantasifulla historier vävs samman på ett smart och spektakulärt sätt.
Humorn tar stor plats och skratten duggar tätt.

Kan man svälja en rejäl dos osannolikhet får man sig en härlig läsupplevelse.
Kul!
Betyg 4

verran 2015-06-28 21:06
lite udda bok men som jag gillar.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Analfabeten som kunde räkna


  Köp boken som film på cdon: