bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen tredje rösten

 
Författare: Rolf Börjlind & Cilla Börjlind
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113053127
 
Spänning:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En ny gastkramande kriminalroman av Cilla och Rolf Börjlind! Efter deras framgångsrika deckardebut Springfloden är de nu tillbaka med den ännu vassare uppföljaren Den tredje rösten. Dyk in i en cynisk värld full av smutsiga pengar, kärlekstörstande knivkastare och makabra mord - allt i ett högt nervkittlande tempo!

Marseille. En blind kvinna hittas brutalt styckmördad i ett strövområde. Hon har tidigare arbetat på cirkus som target girl för en knivkastare. Mordet drabbar en nära vän till den före detta polisen Tom Stilton. Tillsammans beslutar de sig för att ta reda på vad som hänt.

Samtidigt hittas tulltjänstemannen Bengt Sahlman hängd i sitt hem i Rotebro. Polisen konstaterar snart att det rör sig om ett fingerat självmord och sätter dådet i samband med ett parti droger som tullen beslagtagit. Utredningen hamnar hos Mette Olsäter som ingår i ledningsgruppen för en internationell operation mot illegal droghandel på nätet.

Den unga polisen Olivia Rönning kommer i kontakt med mordet på Sahlman, men följer andra spår än huvudutredningen. Spår som leder henne in i riskkapitalismens cyniska värld. Hon upptäcker att motivet till mordet finns att hitta i kretsar som tjänar grova pengar på att mjölka det svenska välfärdssystemet.

Men hennes spår korsas av trådar från Stilton och Abbas el Fassis privata undersökning i Marseille. Stilton och Rönning inser att mordgåtorna hänger ihop och börjar samarbeta för att lösa dem.

Efter den framgångsrika debuten med Springfloden är Cilla och Rolf Börjlind tillbaka med en minst lika stark uppföljare.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den tredje rösten :


Anfield 2014-02-20 09:27
Super bra bok, helt grym. Hoppas det snart kommer fler.
Betyg 5

Spaniard 2015-04-07 17:33
Det märks att Börjlinds är manusförfattare i grunden. Denna spänningsroman har precis det höga tempo och tvära kast som kännetecknar moderna svenska tv-deckare.

Det är kompetent skrivet och bitvis riktigt spännande men det sätter inga djupa avtryck. Som tidsfördriv funkar detta utmärkt. Som intellektuellt bränsle funkar det inte.
Betyg 2

sgs 2016-06-27 23:50
En spännande uppföljare av Springfloden , men Olivia och Tom Stilikon som huvudkarraktärer. Efter att sett Springfloden som tv-serie har man även ansikten till de flesta personerna vilket gör det ännu bättre.

chrille112 2019-08-04 10:46
Själva storyn är det väl inget större fel på. Men språket undrar man över, förefaller ibland att vara skrivet för läsare i nedre tonåren. Och det kramas något förfärligt, sida upp och sida ner.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den tredje rösten


  Köp boken som film på cdon: