bokrecensioner boktips

Flokes saga

Författare: Tomas Torstensson
Genre: Historisk roman
Ämnesord: historia, äventyr
ISBN: 9197628506


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flokes saga :
2013-10-14 06:44
Jag är så glad att denna anmärkningsvärda bok äntligen fått ett erkännande och håller på att översättas för en större spridning. Flokes saga är en liten pärla av poetisk kreativitet. Under en längre tid har jag väntat på att kritiker ska upptäcka mästerverket. Det är med stor förundran som jag bevittnat en avsaknad av sådan upptäckt, men nu äntligen översätts det till engelska och jag ser framför mig lovord från en större anglisk publik. Tack Tomas för denna märkliga insats.
Betyg 5
2013-10-14 06:53
Tack så hjärtligt för allt stöd! Det hjälper mig att färdigställa min tredje roman. Låt mig få vara lite osvensk och klistra in recensioner från Bokia:Wow

Kristina, 29 september 2012

Det är så sällan man häpnar av en bok numera. Visst den har vissa offullständiga inslag, men kreativiteten är utsökt. Finurligheterna som binder samman historien enastående. Tack till det modiga förlaget som har gett ut detta lilla mästerverk, tack!en härlig skröna?

pt, 13 januari 2007

Första gången jag skrev om denna bok gav jag den 5 i betyg. Jag blev begeistrad och rentav trollbunden av de många små insmygna gobitarna som kommer att bli klassiker. Då bortsåg jag från ojämnheten och det ofärdiga intrycket. Nu när jag läst boken för tredje gången tycker jag fortfarande att den är fantasiskt intressant. Dock måste jag sänka betyget till 4 eftersom den är, liksom förlaget själv säger, ofullständig. Är det en härlig skröna från vikingatiden, ja absolut. Läsare kommer troligtvis antingen älska eller hata denna bok beroende på om de gillar utmaningar som läsare eller inte. Jag älskar den i alla fall.
Betyg 4
2014-01-03 12:51
Jag håller med. Den här boken är ett litterärt mästerverk, det kreativa språket beundransvärt, karaktärerna levande, berättelsen faschierande. Jag ser framemot fler böcker av samma författare.
Betyg 5
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Samma Författare: