bokrecensioner boktips

Lyckostigen

Författare: Anna Fredriksson
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789175031545


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tre människoöden flätas samman i oförglömlig relationsroman

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?

När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Lyckostigen är en samtida klasskildring om familjerelationer och kärlek, och om tre individer med varsitt själsligt utanförskap.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lyckostigen :
2013-09-25 09:56
En lättläst bok om relationer. Den tar upp intressanta frågor som status och mobbning. Men det känns mer som ett tv-manus än en roman. Personerna känns ytliga och Fanny beskrivs som en overkligt förstående bonusmamma. Ingen speciell språkstil, men som sagt, en lättläst bok där man ändå fortsätter läsa för att se hur det går för personerna.
Betyg 2
2017-11-10 12:48
Lättläst roman om ett separerat par och deras barn, och hur en oväntad lottovinst kan få livet att ändra sig...

Gillade både storyn och karaktärerna i den.
Betyg 4
Liknande böcker:
Ofri
 G. Boethius
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Hemkomsten
 B. Plain
Allt jag önskade
 L. Dillon
Brutna löften
 B. Plain
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti
Dona Maria
 C. Samartin
Maktens ring
 S. Wagner
Queenie
 C. Carty-Williams
Samma Författare: