bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Resa i månljus
 A. Szerb
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
Skuggan från fronten
 H. Kirst
I det sista regnet
 J. Vaidya
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Barndomshemmet : en ro..
 T. Stålmarck
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerkärlekens väv

 
Originaltitel: The Map Of Love
Författare: Ahdaf Soueif
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, krig, politik, religion, historia, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 1999
ISBN: 9789170017131
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kärlekens väv är berättelsen om två berättelser som är intimt sammanflätade. Lady Anna Winterbourne reser till Egypten år 1900, då hon nyligen blivit änka. Där möter hon Sharif Pasha al-Baroudi, en egyptisk nationalist av börd. För Sharif representerar Anna i förstone det kolonialistiska England med dess falska välvilja och vulgära högfärd. För henne står Sharif för det äkta, hemliga Egypten - ett Egypten som är fördolt för hennes likgiltiga landsmän. De blir förälskade i varann, dock med viss ängslan. De gifter sig, men kommer Anna att kunna bli en österländsk hustru? Och kommer omvärlden, den ogina verkligheten präglad av historia och politik, att ge dem en chans att försöka? Dessa frågor har också stark aktualitet för hjältinnan i bokens andra berättelse, den om Isabel Parkman, en frånskild amerikanska och en släkting till Anna och Sharif. 1997 träffar Isabel Omar al-Ghamrawi och blir kär. Han är en egyptier som bor i New York och som också har blodsband till Anna och Sharif. Isabel bestämmer sig för att göra en resa till Egypten. Med sig har hon en gammal familjekoffert. I denna koffert finner Amal anteckningar och dagböcker till vilka Anna hundra år tidigare har anförtrott sin kärlekshistoria med Sharif. Amal pusslar ihop historien för Isabel, och medan den gamla historien rullas upp, skönjer man också den nya berättelsen, Isabels berättelse, med ett brett spektrum av nya samband och djup. För såväl Egypten, som för korskulturella äktenskap, har mycket förändrats sedan 1900, men mycket är fortfarande sig likt. Dagens Egypten, inser Isabel, har fötts ur gårdagens Egypten.

Utdrag ur boken:
Ett krig är illa men en allians är värre .Och det ena av dessa två måste ske. Detta är en kapplöpning om att lägga under sig världen, där varje land använder de bäst behärskar: Frankrike råstyrka, Italien terror, England svekfullhet, falska löften och dubbel spel, sionisterna: affärsmässiga intriger, utpressning och agerande i det fördolda. och Egypten? Vad är Egyptens styrka? Dess återhämtningsförmåga? Dess förmåga att absorbera folk och händelser i. Jävla porerna av sin varelse? Är det sant eller bara en bild till tröst? En överflyttning av ansvaret? Och om det är sant, hur mycket kan Egypten att absorbera och förbli sig själv?

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av kärlekens väv :


bonadea 2013-09-22 11:19
Det tog ungefär 100 sidor innan jag kom in i boken, tyckte den var seg och var nära att ge upp, men jag är glad att jag inte gjorde det. Kärlekens väv består mycket av gamla brev och dagboks anteckningar, och det tyckte jag var jobbigt i början av boken, men efter de 100 sidor var jag fast i handlingen och tyckte inte det var ett problem längre. Det är två historier som vävs in i varandra, Isabel Parkman läser breven som hon hitrar i en gammal koffert, dem är skrivna av hennes släkting Lady Anna Winterbourne som har rest till Egypten och förälskad sig i Sharif Pasha al- Baroudi. Isabel är också mitt inne i egen kärlek historia med Omar al-Ghamrawi och har blodsband till Anna och Sharif. Isabel beslutar sig för att åka till Egypten och dessa två historier går mer och mer in i varandra
Förutom det innehåller boken mycket fakta och är lärorik.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till kärlekens väv


  Köp boken som film på cdon: