bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det är bara lite aids
Liknande böcker:
Inkalen
 A. Jodorowsky

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAll I want for Christmas is planekonomi

 
Författare: Sara Granér
Genre: Seriealbum
Ämnesord: , satir
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789170376641
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är en orolig tid vi lever i. Hårdast drabbas platser som Vellinges villaområden när medelålders moderatmän samlas i grupp och tillåts härja fritt. Plundra allmännyttan, förstöra fackliga avtal, avvisa barn, rasa på internet och konsumera helt sjuuukt meningslösa saker.
Samhället söker förklaringar. Saknar moderatmännen fritidsgårdar och replokaler? Är golfen inte stimulerande nog? Och vad gör egentligen politikerna för att se till att moderatmännen integreras in i det övriga samhället? Allt tycks röra sig i en allt ondare cirkel. Ska verkligen en liten grupp ligister få förstöra för alla oss andra? Men det finns hopp! Sara Granér låter inte fruktan ta kontroll. I ett allt mer osolidariskt samhälle ger hon oss en radikal, solidarisk egoboost.
All I Want for Christmas är ett seriealbum fullt av värme och humor, men också en glödande vrede mot ett samhälle där vi allt mer tappat förmågan att ta hand om varandra.

Utdrag ur boken:
Random företagare: Asså jag blir så jävla provocerad, här tror man att man lever i en konkurrenskraftig tillväxtekonomi baserad på en betydanade industriproduktion och en tjänstesektor på frammarsch där finansmarknaden är inne i ett spännande expansivt skede och så kommer det fram att detta hela tiden bara har varit ett helt vanligt sketet jävla ekosystem!!

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av All I want for Christmas is planekonomi :


Salamis 2013-08-17 19:53
Extremt vänstervirdet seriealbum med vissa poänger

d@ddydj 2014-05-15 08:33
"All I want for christmas is planekonomi" är en satirisk, politisk, seriebok om hur Alliansen skapat en katastrofal värld att leva i. Det är draget till sin spets, men samtidigt tydliggörs det genom hela boken en längtan om gemenskap och solidaritet i en värld som kanske blivit allt för individualistisk. Och för Sara Granér är individualismen roten till allt ont eftersom vi då bara antas vara elaka girigburkar som inte har en enda tanke på varken sina medmänniskor eller miljön. Men serieboken har definitivt sina poänger och som den socialliberalist jag är tycker jag lösningen finns i mitten.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till All I want for Christmas is planekonomi


  Köp boken som film på cdon: