bokrecensioner boktips

Den osynlige

Författare: Patrica Cornwell
Genre: Deckare
Ämnesord: Spänning, vetenskap, mord
Utgivningsår: 1990


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Fyra kvinnor har dött. De har ingenting gemensamt – utom sin mördare. De har fallit offer för en seriemördare som rör sig genom staden och efterlämnar brutalt skändade offer.

En kvinna är fast besluten att avslöja honom: rättsöverläkaren dr Kay Scarpetta, framgångsrik forskare och den första kvinna som lyckats bli chef för en amerikansk delstats rättsmedicinska institution, till många manliga kollegors avund. Men gradvis upptäcker Scarpetta att hon har flera fiender. Någon inifrån hennes eget laboratorium vill sabotera hennes utredning. Dessutom vill någon se henne död.

Medelbetyg: 3,75 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den osynlige :
2003-11-06 11:28
Lite pinsamt, men jag kommer inte riktigt ihåg vilken den här boken var. Men som alltid med Cornwells böcker om dr Scarpetta, är det gedigen dekarunderhållning. Inget som kommer att gå till historien, men det är spännande. Uppskattar dessa böcker mest när jag sitter på buss eller tåg när det lite jobbigt att läsa lite "svårare" böcker.
Betyg 3
2003-11-07 11:03
Jag gillar alla Scarpetta böcker av Cornwell, det är en intressant värd, rätts obducentens, hon ger oss inblick i och hennes persongalleri känns äkta.
Betyg 4
2004-06-15 10:20
Har för mig att de här är den första boken med Kay Scarpetta. Jag gillar de här böckerna de är lagomt spännande.
Betyg 3
2004-07-03 01:19
jag har läst alla cornwell's böcker om scarpetta, de flesta i fel ordning men dock. jag älskar att lära känna personerna allt eftersom tiden går och man fortsätter vara nyfiken och undrar hur det går för alla... jag älskar alla hennes böcker!
Betyg 4
2004-07-13 18:22
Precis som h. har jag också läst alla Patricia Cornwells böcker, och i fel ordning :-) Jag älskar dom!! Dom är så otroligt spännande och fängslande.
Betyg 4
2008-09-09 09:30
Jag är alltid sugen på en ny bok när jag just läst ut en i serien. Det är spännande att följa Kay Scarpetta. Den osynlige är spännande.
Betyg 4
2014-04-29 15:34
Jag läste de fem första böckerna om Scarpetta för ca 14 år sedan.

När jag nu återfått glädjen för läsande så bestämde jag mig för att återvända och läsa om Cornwells böcker om rättsläkaren Scarpetta.

Det jag mindes från förra gången var att jag gillade karaktärerna men när det kom till själva handlingen var minnet vagt(tracksamt nog).

"Den osynlige" inbjuder mig som läsare in i ett mörker och en mer teknisk del av en mordutredning. Karaktärerna är intressanta tack vare att de känns äkta. De är skickliga i sina yrken men de är väldigt mänskliga med både bra och dåliga sidor.

Bra spänningsnivå men framförallt mötet med karaktärer som man vill fortsätta att följa.

Stark 4:a.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den osynlige
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai