bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikernattvakt

 
Originaltitel: Bareback
Författare: kit whitfield
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789175250076
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En natt i månaden blir jägaren jagad ... och offret bödel. I en värld där 99,6 % av mänskligheten är monster och 0,4 % som vi ... är det vi som är monstren. När månen är full rustar sig Lola Galley för en hård natt. Hon är en "nolla", född med defekten att inte resa ragg vid fullmåne, och därför är det hennes högst otacksamma uppgift att hålla lykanerna under uppsikt dessa nätter. Då en vän hittas mördad blir det Lolas uppgift att utreda brottet. Hon är fast besluten att hitta förövaren - kosta vad det kosta vill. Men så blir hon, mitt i alltihop, förälskad. Är hon verkligen beredd att riskera allt för att skipa rättvisa? 

Utdrag ur boken:
Jag ställer den frågan som jag har velat ställa hela livet, till varenda varg i människokläder som jag någonsin träffat. Redan när jag frågar honom känner jag mig kall och tung, för jag vet att han inte kommer att ge något tillfredsställande svar.
" varför försökte du döda oss ? "
Varenda cell i min kropp vill ha ett svar. Nate står lutad mot dörren, inte över hövan intresserad. Han tycks mig nästan overklig , som en halmdocka. Det är Seligmann som vet vad som står på spel.
Seligmann flinar, flämtar; tänderna är strimmiga av blod " Du var en läckerbit. Hur skulle man kunna motstå?"
" Lägg av". Jag talar lågmält, som om jag hade huvudvärk" Jag vill inte göra några dumma skämt. Jag vill veta. Vardör anföll du oss? Vi skulle inte ha gjort dig illa."
Att jag säger detta rill en man som just blivit misshandlad med vett och vilje är en ironi som inte ens han lägger märke till.
" Skulle inte ha kunnat"
"Men varför?"
"Fan" Han dör tungan till ett blött sår på läppen, ett som jag gav honom." Om du måste fråga kan du inte förstå." Jag skrattar nästan, det är så löjeväckande,så välformulerat. Jag har ont i halsen. Han måste ha ont i varenda kroppsdel. " försök ändå."
Jag reser mig och går fram mot honom. Varför vet jag inte. Att jag kan slå honom, dra i honom, trycka ihop honom är något jag nästan har glömt. Han vänder upp ansiktet, rycker undan det. "Fitta", säger han." Fortsätt bara, det är skit samma. Jag har fått igång dig. Jag borde ha slitit huvudet av dig medan jag hade chansen."
"Kanske det, men nu är det väl jag som har dig i mitt våld?" Han gör en grimas, försöker röra på de fastspända armarna."det har du inte, din fitta. Du kan inte göra mig något. Du och din sort, tror du att ni är värda något? Knappast. Missfoster, det är vad ni är. Själlösa krymplingar. Ni är inte ens levande. Er tid är ute"


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av nattvakt :


bonadea 2013-08-14 13:02
En annorlunda handling , böcker om varulvar är inte lika många som vampyrböcker men det finns några stycken och jag har läst några av de därför trodde jag mig veta vad jag hade att vänta mig men nattvakt överraska mig. Detta är en bok först och främst om utanförskap , bara en liten del av samhället är vanliga människor och allt styrs av folk som har visa egenskaper som gör de till den starka sorten lykaner. Den är så trovärdig att man glömmer bort att det är en fantasy, att inget av det är möjligt , för om det var det så tror jag att det skulle vara som i boken nattvakt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till nattvakt


  Köp boken som film på cdon: