bokrecensioner boktips

Religionen

Originaltitel: The Religion
Författare: tim willocks
Genre: Historisk roman
Ämnesord: krig, politik, religion, historia, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789100121976


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1565. En turkisk belägringsstyrka närmar sig ön Malta, som är korsriddarnas sista utpost i Medelhavet. Islam står mot kristendom, öst står mot väst. Båda sidor är blodtörstiga, orädda och krigar i Guds namn. De kristna riddarna kallar sig "Religionen" och de är fast beslutna att hålla sina ställningar, till vilket pris som helst. För dem finns inte längre någon återvändo.Mattias Tannhäuser, ärrad handelsresande och tidigare janitsjar i turkarnas armé, har ingen önskan att ge sig in i konflikten. Som liten pojke blev han drillad till elitsoldat, och efter många år i krigets tjänst vill han hellre hålla sig till vapenaffärer, krögarverksamhet och kvinnor: Maltas krig angår honom inte. Men när grevinnan Carla la Penautier behöver hans hjälp att återfinna sin son, låter Mattias sig trots allt övertalas. Även den ränksmidande och till synes samvetslöse inkvisitorn Ludovico Ludovici har siktet inställt på Malta, med syftet att utöka sin egen och påvens makt. Samtliga beger sig till den inneslutna ön, rätt in i belägringens inferno.Religionen är en episk äventyrsroman i höghastighetstempo, mustigt och magstarkt berättad. Malteserriddarnas sista stora slag levandegörs för oss genom ögonen på en man som redan en gång har förlorat allt och som är beredd att göra det igen. Tim Willocks förflutna som filmproducent och manusförfattare gör detta till en levande och storslagen historisk sträckläsningsroman. Religionen är första delen i en trilogi. www.thetannhausertrilogy.com"Nervkittlande intrig, slipad dialog och tillfredsställande upplösning ... en av årets bästa historiska romaner" Library Journal"Är Religionen den första hårdkokta renässansthrillern? Willocks skapar storslagen spänning ... och drar sina breda penseldrag på ett både uppfinningsrikt och intelligent sätt" TimeOut London

Utdrag ur boken:
Och i det ögonblick greps Ibrahim- som hade stirrat döden i ansiktet en tjugotal gånger- av en skräck som var större än något han tidigare upplevt. Kristofer hade byggt en ny familj. Hans liv hade fortsatt och blomstrat, och ur askan hade han uppväckt en ny eld, med familj och kärlek och frid, och det var i dess sken han lärde ut magi och skönhet och skapade mysterier. Han hade levt med massakern och smärta som djävlarna hade utsatt honom för och dem han älskat mer än livet. Djävlar som Ibrahim. Vars yrke var att döda- och att strypa små barn-och inte att hugga sten, utan att jämna hus med marken.
varför väcka sorger till liv hos denne vänliga man? Varför avslöja vad som blivit av hans son: en blodbesudlad tjänare till dem som hade massakrerat hans barn? Varför kasta en skugga över strålglansen från hans ässja, en skugga som var alltför svart för att ha ett namn.

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Religionen :
2013-07-02 20:22
Det är härlig när man får tag i riktig bra bok, Religionen är en roman som har allt . Det är en äventyrs roman som man inte kan släppa ifrån sig, redan efter inledningen var jag fast. Att det är en tegelsten och första delen av en triologi gör att jag inte känner sorg över att boken är slut utan vet att äventyret fortsätter.
Betyg 5
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne