bokrecensioner boktips

Skymning

Författare: Lars Svensson
Genre: Poesi/Lyrik
Ämnesord: hälsa, psykologi, kärlek, poesi, prosa
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789175173665


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boken är ett gripande dokument över ett livsöde i diktform.
En vacker sommarmorgon på landet vandrar Sven tillsammans med sin älskade över den gröna sommarängen. Plötsligt stannar hon, vänder sitt ansikte mot honom och säger. Jag har träffat en annan. Hela världen rämnar för Sven. Han får tillbringa flera veckor på sjukhus. Det kan ta lång tid innan han blir sig själv igen. Såren läks men ärren finns kvar.
Många fler än Sven har råkat ut för samma sak. Få har orkat sätta ord på det, som han har gjort i boken skymning.

Stig Elenius

En fängslande berättelse om livets berg och dalbana.
De gripande dikterna vävs ihop med stycken på prosa till en smärtsam resa ner i botten och den mödosamma vägen upp till starten på ett nytt liv.

Elisabeth Hällström
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skymning :
2013-05-29 16:11
Bokrecension
Författare: Lars Svenson
Titel: Skymning
Antal sidor: 64
År: (2013)
Förlag: Recito
Detta är en kort prosaberättelse som varvas med vackra korta dikter. Berättelsen handlar om Sven som en dag får höra från sin hustru att hon tänker lämna honom. Hela hans liv faller ihop. De som varit gifta så länge, har både barn och barnbarn tillsammans. Hur ska han nu orka leva vidare. Han har en vän som kommer till honom och försöker stötta, men det hjälper inte, Sven mår allt sämre och hamnar tillslut på en psykiatrisk avdelning. Där trivs han bra, men det går ju inte att stanna där för alltid. Hans goda vän kommer ofta på besök och ställer upp på alla sätt. Så kommer den dagen när Sven måste lämna avdelning för att klara sig hemma på egen hand. Väl hemma bestämmer han sig för att flytta och nu lämnar han sin bästa vän i sticket. Han som ställt upp under hela tiden Sven mått dåligt.

En mycket vacker berättelse om något som kan hända vem som helst, att bli lämnad av den man älskar mest och tror sig få leva med hela livet. Berättelsen är stilistisk och poetiskt skriven och väl gestaltad. De små korta dikterna tar upp sorg och glädje, natur och årstider är också mycket vackra. En bok väl värd att läsa och fundera över hur skört livet kan vara ibland. Jag tyckte så pass mycket om denna lilla tänkvärda bok så jag kan bara måste ge den betyget fem av fem.


Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skymning
Liknande böcker:
The outsider
 C. Wilson
Dörren
 M. Atwood
Deontologi
 D. Aeouy
Poesiboken
 . Min nya skattkammare
Visst gör det ont... :..
 K. Linderberg