bokrecensioner boktips

Troget hjärta

Författare: Margaret Moore
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, mord, musik, humor, religion, natur, historia, kärlek, kultur, skottland


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Marianne befinner sig i skärselden. Mot sin vilja har hon blivit förd till ett främmande land och ska giftas bord med en gammal skotsk klanhövding. Men hon tänker inte stillatigande se på medan hennes framtid och lycka offras för att bringa ära och framgång åt hennes bror. Hon ska rymma och har planerat den perfekta flykten. Om bara inte den där envise, irriterande...och farligt snygge skotten lagt sig i.
För Adair Mac Taran är planen enkel: han ska föra lady Marianne från hennes brors borg och på så sätt förhindra alliansen som hotar hans klan. Man snart blir det uppenbart att han tagit sig vatten över hvudet med den unga adelsdamen som inte alls verkar tacksam över hans räddningsaktion. Adair inser också att hans tilltag gett honom nya mäktiga fiender - i de egna leden! - och den enda som kan rädda honom är...lade Marianne.

Utdrag ur boken:
- Hon är ingen slyna. Hon är en dam.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Troget hjärta :
2013-05-25 22:45
En historisk kärleksroman, inte alls i min stil. För lite historia. Normandier som fått förläningar i Skottland och skottiska klaner som låg i fejd med varandra borde kunna ge så mycket mer bakgrundsmaterial att skriva om.
Betyg 2
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Den andra dödssynden
 J. Guillou