bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Mexicos erövring Corté..
 W. Prescott
Perus erövring Inkarik..
 W. Prescott
Det moderna folkhemmet
 J. Åkesson
Landet utanför: Sverig..
 H. Berggren
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Valet är ditt
 C. Wahlden
Who-ology
 C. Scott

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerResan från mörkrets hjärta

 
Författare: Eva-Lotta Hultén
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, politik, psykologi, vetenskap
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789170376726
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Resan från mörkrets hjärta försöker journalisten Eva-Lotta Hultén komma underfund med ondskan alltifrån krafterna som ligger bakom tortyr och folkmord till vardagsondskan i skolan eller på arbetsplatsen. Hur är det möjligt att »vanliga« människor kan plåga och skada oskyldiga personer? Och hur formar vi ett kritiskt samhälle där civilt motstånd, uppbrott och eget tänkande premieras?

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Resan från mörkrets hjärta :


arsenal23 2013-04-15 20:09
Bokrecension
Författare: Eva-Lotta Hultén
Titel: Resan från mörkrets hjärta
Antal sidor: 279
År: (2013)
Förlag: Ordfront
ISBN: 9789170376726
Eva-Lotta Hultén är journalist och skriver om miljö, jämställdhet, skola och medier. Tidigare har hon utkommit med reportageboken Skogen vi ärvde samt varit redaktör och medförfattare till För Sverige i tiden? – en debattbok om övergång till republik. Källa: (Ordfront).
Vem är de ”vanliga” människorna som plågar, skadar och till och med mördar oskyldiga människor. Och hur formar vi ett samhälle där risken för massmord, pennalism och mobbning minimeras?
Det är frågor som journalisten Eva-Lotta Hultén försöker förstå och det är detta denna bok handlar om.
Författaren tar oss tillbaka till Tyskland under nazitiden, folkmordet i Rwanda och krigets Irak. Varför är/var dessa människor som dödat så många människor i krig så känslokalla i rätten? De visar inga känslor och säger bara att de lytt order och gjort sitt jobb. De har inte ens mardrömmar om alla massmord de varit med om.
Norrmannen Anders Behring Breivik anser sig vara en hjälte och känner ingen som helst ångest inför det han gjorde i Oslo 2011 när han dödade oskyldiga människor på det socialdemokratiska ungdomslägret på Utøya. Han ville ”bara skapa ett rent” Norge. Dessa män ses som friska och döms till fängelse istället för psykiatrisk vård.
Författaren granskar kända socialpsykologiska experiment och besöker svenska skolor för att försöka förstå varför dessa så kallade ”vanliga” människor torterar, pinar och mördar andra människor.
En mycket intressant bok som var fullspäckad med information om dessa ”vanliga” människor som består dessa fruktansvärda brott. Vad är det som driver dem och varför har de ingen ånger? Eftersom boken innehöll så mycket olika fakta var det svårt att välja ut något speciellt. Jag hade dock velat att författaren skrivit mer om svenska ”vanliga” män som begått liknande brott, det måste finnas fler än de som nämns i boken och också mer att skriva om de fåtal svenskar som fanns omskrivna. Det hade gjort boken något mer intressant än alla utländska experter som uttalade sig.

Betyg 3/5
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Resan från mörkrets hjärta


  Köp boken som film på cdon: