bokrecensioner boktips

Fader Död

Originaltitel: Crime Machine
Författare: Giles Blunt
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174292893


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett år efter sin älskade och olyckliga fru Catherines död har kriminalkommissarie John Cardinal fallit in i en rutin att jobba med cold cases och se fram emot stilla filmkvällar med kollegan Lise Delorme.

Då drabbas snöbeklädda Algonquin Bay av ett dubbelmord som skakar invånarna. Två ryssar, som besökt den årliga pälsauktionen, hittas huvudlösa i ett sommarhus vid Trout Lake.

Det är bara början på den morbida mordhärva som Cardinal dras in i. Och medan jägare och pälsuppköpare samlas i den lilla kanadensiska staden lurar en ond man i skuggorna - en man som med alla medel avser skapa en ny världsordning. Algonquin Bay är inte längre en säker plats

Utdrag ur boken:
Mycket av det som var fel i världen kunde härledas av en brist på rädsla, och Papa gjorde vad han kunde för att tillhandahålla sådan.
Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fader Död :
2013-06-23 12:29
Standarddeckare rakt av. Om man bortser från miljön, en kanadensisk småstad där tydligen snöstormar och åskväder kommer samtidigt, är det en mordhistoria som följer den moderna mallen till punkt och pricka.

Vi får följa brottsutredare i kriminaltekniskt arbete och en smula privata trassligheter, vi får följa offrens vardag, och vi får följa ondsinta gärningsmän och dela deras sinnesförvirrade världsuppfattning.

Det är blekt, på gränsen till ointressant. Lägg till en hel del brister i trovärdighet när det gäller händelseförloppet och då får en tämligen svag läsupplevelse. Genren är urvattnad och boken saknade helt krydda.
Betyg 2
2019-08-10 09:29
Bra deckare. Det som drar ned betyget är trovärdigheten, nog så viktigt. Böckerna med Cardinal har även blivit tv-serie (bra).
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fader Död
Liknande böcker:
Glada ankan
 M. Grimes
Lustmordet
 M. Murat Somer
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Många tungor små
 H. Poloni
Om döda ont
 H. Koppel
Oskuldens lag
 M. Connelly
Eldfågeln
 I. Thelander