bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDe korrupta

 
Författare: Robert Kviby
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186183530
 
Spänning:  6
Romantik:  3
Humor:  3
Lärorik:  2
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Stockholm 1989. Flera prostituerade kvinnor dödas men inga gärningsmän grips och polisen lägger ganska snart ner utredningarna. Kriminalreportern Annie Lander skriver på en artikelserie om morden. När hon, till skillnad från poliserna, talar med andra prostituerade om morden förstår hon att det finns kopplingar till en av stans mest exklusiva herrklubbar. Då tvingar tidningens ledning henne att ta tjänstledigt.

Annie fortsätter arbeta på egen hand. Hon lyckas ta sig in till klubbens inre cirkel där några av landets mäktigaste män tycks styra över mer än bara utbudet av konjak. Annie börjar närma sig sanningen, inte bara om de mördade kvinnorna utan också sanningen om sitt eget liv och det ouppklarade mordet på sin mor. Då försvinner hon spårlöst.
Hennes man Max ger sig ut för att söka efter henne. Hans enda chans att förstå varför Annie är borta är att leta efter samma människor som hon. Gå i hennes spår. Och hitta de korrupta, innan de hittar honom.

De korrupta är spännande läsning från första till sista sidan. Med avstamp i verkliga händelser på åttiotalet, är det också en fängslande berättelse om hur Sverige en gång för alla förlorade sin oskuld.


Utdrag ur boken:
"Polisen trodde att Max dolde någonting. Och de bara väntade på att han skulle göra ett misstag. Så länge de trodde att han hade något med saken att göra skulle de inte anstränga sig för att hitta den verkliga anledningen till att hon var borta. Han skulle inte få deras hjälp."

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av De korrupta :


IssaS 2013-01-31 10:59
Det känns som om debutförfattaren Robert Kviby hade en god idé när han började skriva boken. Han bjuder också på ett bra persongalleri och en rad formuleringar som imponerar, antingen på ett humoristiskt eller vasst sätt. Men - det hjälper inte. Det känns tunt. Visst bläddrar man för att se hur det går med Max och Annie, men hela tiden med en magkänsla av att det här håller för dålig kvalitet. Tennis-set som vinns med 5-2, överdrivna sammanträffanden och språk som gör att man skummar snabbt för att komma vidare till nästa konkreta händelse. Kul dock att läsa om 80-talet innan mobiltelefonerna och dna-profilerna slog igenom.
Betyg 2

Anfield 2013-03-08 08:40
En rätt bra historia men saknar något eller blir lite tunn ibland för att jag riktigt ska få en wow känsla !

Ger den en trea för det är den klart värd !
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till De korrupta


  Köp boken som film på cdon: