bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär gud var en kanin

 
Författare: Sarah Winman
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789197997522
 
Spänning:  5
Romantik:  6
Humor:  8
Lärorik:  8
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bokus:
Den här prisbelönta, bästsäljande romanen berättar historien om en bror och en syster. Det är en bok om hemligheter, barndom och om att växa upp. En bok om vänskap och familjeband, triumfer och tragedier och all däremellan. Men mer än något annat är det en bok om kärlek i alla dess former.

Sarah Winmans debutroman var en av de tio bäst säljande romanerna i Storbritannien 2011 och är i dagsläget såld till 28 länder. Den är ett magiskt porträtt om att växa upp och familjebandens makt. Från Essex och Cornwall till New Yorks gator, från 1968 till elfte september for vi i "När gud var en kanin" följa Elly och hennes bror Joe, två syskon förenade av kärlek och hemligheter och Ellys tilltagande oro för en ovanlig bästa vän, Jenny Penny, som har egna hemligheter. Men sin skarpsinnighet och humor, sympatiska karaktärer och underbart rörande historia är "När gud var en kanin" en kärleksförklaring till sann vänskap och syskonkärlek.

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När gud var en kanin :


jillsq 2013-01-30 11:59
Att läsa "När gud var en kanin" är att pendla mellan skratt och gråt kapitel efter kapitel. En oerhört rörande och fin berättelse om Elly och människor som kommit att stå henne nära i hennes liv, människor som på ett eller annat sätt återkommer till henne i samband med att hon växer upp. Det är en berättelse om en ensam flicka som får en kanin hon döper till gud av sin bror i födelsedagspresent, en bror (och beskyddare) vid namn Joe som hon delar en hemlighet med som på sätt och vis följer med som en bakomliggande röd tråd berättelsen igenom. En berättelse om en bästa vän vid namn Jenny-Penny som även hon har mörka hemligheter, en okontrollerbar frisyr som luktar pommes frites och en dröm om att finna Atlantis, en berättelse om en mamma och en pappa och en filmstjärna till faster vid namn Nancy. Men framför allt en berättelse om alla dessa människors val i livet och vad de leder till. Winman är enastående med ord, och hon är exceptionellt duktig på att använda oväntade och humoristiska adverb och adjektiv i sina beskrivningar, som för övrigt känns så självklara att man ser allting alldeles tydligt framför sig.
Betyg 5

okidoki 2013-12-18 15:11
Mycket trevlig läsning, hade fått högre betyg om inte personrelationerna varit så romantiserade.
Betyg 3

bonadea 2018-12-14 06:01
En charmig bok om Elly och hennes familj och vänner. En bok om att växa upp och bli formad. Jag älskar böcker som ger inblick i ett liv, där man succesivt lär känna personerna historien och blir vän med de.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När gud var en kanin


  Köp boken som film på cdon: