bokrecensioner boktips

Nattens cirkus

Originaltitel: The Night Cirkus
Författare: Erin Morgenstern
Genre: Steampunk
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186969776


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cirkusen anländer utan förvarning. Den föregås inte av några reklamutrop, inga flygblad på lyktstolpar och anslagstavlor. Plötsligt är den bara där, på en plats där den inte fanns i går. Cirkusen öppnar vid mörkrets inbrott och stänger i gryningen.

Välkommen till Le Cirque des Rêves en cirkus olik alla andra. Inne i de svart- och vitrandiga tälten, i en färglös värld som hör nattens mörkaste timmar till, döljer sig helt unika upplevelser och fantastiska fenomen.
Men bakom rökridåerna och speglarna pågår en tävling - en kraftmätning mellan två unga magiker, Celia och Marco, som sedan barndomen tränats i att använda sina illusionskrafter för att överträffa varandra. Vad spelarna inte vet är att detta spel är en duell intill döden och att cirkusen är skådeplatsen för ett slag som utkämpas mellan fantasins och viljans krafter. Oförtröttligt utövar de unga magikerna sin magi med skäl som deras hemlighetsfulla läromästare, Hector och Alexander, är förtegna om.

När Celia av en slump upptäcker att Marco är hennes motståndare börjar de tänka på sitt spel som ett fantastiskt samarbete. Det är deras förenade krafter som sveper in cirkusen i en ständig förtrollning, och båda två bidrar med ständigt alltmer imponerande detaljer som tycks vara skapade enbart för att glädja den andra. Utan att veta hur deras manipulativa läromästare avser att spelet ska sluta störtar Celia och Marco huvudstupa in i en djup och passionerad kärlek.

Hector och Alexander håller dock fortfarande i trådarna och deras elevers relation tvingar dem att ingripa med svåra följder för Celia och Marco. Det finns bara en utväg för de unga magikerna - en uppvisning av aldrig tidigare skådat mått.
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nattens cirkus :
2013-05-28 19:31
Bokrecension
Författare: Erin Morgenstern
Titel: Nattens cirkus
Originaltitel: The Night Circus
Översättning: Jan Risheden
Antal sidor: 421
År: (2012)
ISBN: 978913037318
Erin Morgenstern är författare och multimediakonstnär. Hon beskriver alla sina texter som ”sagor, mer eller mindre”. Erin Morgenstern bor i Massachusetts, USA.
Källa: (Norstedts).
En någon märklig berättelse eller om jag ska skriva saga år där händelsen är 1873 i New York. Två män, Prospero Besvärjaren (Hector Bowen) och Alexander börjar ett spel där Hector använder sin dotter Celia och Alexander en föräldralös barnhemspojke, Marco som tävlande. Barnen tränas i magi från det de är små, Celia mer praktiskt och Marco teoretiskt. Spelplanen är Le Cirqu Des Rĕves – Drömmarnas cirkus. Det är ingen vanlig cirkus utan mer något som finns mellan saga och fantasi.
Måste erkänna att jag hade svårt att följa med i handlingen och tappade koncentrationen många gånger. Den är allegoriskt skriven och egentligen gillar jag allegoriska berättelser, men denna roman var lite för mycket i min smak. Språket passade mig inte och efter att ha läst den med mycket möda hade jag redan glömt bort den. Tyvärr!

Betyg 2/5
Betyg 2
2013-05-30 12:15
En riktigt vacker berättelse som föll mig precis i smaken. Man kan knappt med ord beskriva vad som finns i denna bok, men måste helt enkelt läsa den själv och sedan älska den.
Man får vara lite på sin vakt, kapitlen hoppar mellan olika år så den kan förvirra.
Betyg 5
2019-06-15 06:40
Nattens Cirkus var en positiv överraskning, hade inte alls förväntat mig detts. En lättläst bok om magi. Nattens Cirkus har en magisk atmosfär och det är imponerande att författaren lyckas med det samtidigt som boken är så lättsam. Älskar handlingen och tycker det är synd att Erin Morgenstern inte har skrivit något djupare, en tegelsten då handlingen har kapacitet. Istället är Nattens Cirkus som en saga, tunt tyg , transparant lätt svävande dansande i luften.
Jag vill läsa mer av Erin Morgenstern, har inte blivit mätt utan vill ha mer av henne.

Handling & Tema : 5/5

Karaktärerna: 4/5

Miljöbeskrivning: 5/5

Språk och berättarkonst: 4/5
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Nattens cirkus