bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mitt spår
 S. Johansson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMannen som lyssnar till hästar

 
Författare: Monty Roberts
Genre: Biografi
Ämnesord: hästar
Utgivningsår: 1997
 
Spänning:  8
Romantik:  3
Humor:  6
Lärorik:  7
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är berättelsen om en man som ägnat sitt liv åt hästar - och att kommunicera med dem.

Som tonåring tillbringade Monty Roberts några somrar i Nevadas ökenlandskap och fick på nära håll studera de vilda mustangerna. Det han då lärde sig lade grunden till en unik träningsmetod som senare gjort honom känd långt utanför USAs gränser. Han är mannen som på mirakulöst kort tid förvandlar den mest svårhanterliga häst till en stabil och samarbetsvillig arbetskamrat.

Det här är Monty Roberts historia. Ett liv med hästar. Ett ovanligt liv - tufft, händelserikt och intensivt levt. Och det är samtidigt ett stycke fascinerande hästhistoria.

Utdrag ur boken:
Familjens gode vän Don Page, som skulle vara regiassistent vid filminspelningen, föreslog att jag skulle ta hand om den unge mannen och visa honom omkring så han fick insupa atmosfären i den här delen av världen.
Jag gillade inte alls förslaget. Jag ville inte ha någon teaterskolekille som hängde efter mig. Men mr Page förklarade att jag skulle få tvåtusen femhundra dollar för tre månader, plus ersättning för mat, och då tyckte jag förslaget var utmärkt.
"Jag vill att han lär sig hur man lever här i Salinas", förklarade mr Page.
"Okay, Jag ska visa honom runt", svarade jag.
"Kan jag gå ytterligare ett stegg och fråga om han får bo hos dig en tid?" undrade han då.
Jag gick med på det också och frågade vad skådespelaren hette.
"James Dean", svarade mr Page.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mannen som lyssnar till hästar :


Leda 2003-11-03 12:16
En stark skildring av Monty Roberts, son till en hästtämjare i Nevada, USA. Han växer upp i sadeln och får i fyraårsåldern priser för sin skicklighet. Fadern är grym och agar honom, utnyttjar honom som barnarbetare och nedlåter sig aldrig att lyssna på Monty.

När Monty blir gammal nog bryter han med faderns skrämseltämjning och väljer istället att tala med hästarna på ett språk han kallar "equus". Detta språk, som han lärt sig genom att studera vildhästarna i det fria, finslipar han genom åren och till slut kan han tämja en vildhäst på bara tjugo minuter.

Monty har gjort en BBC-film om sitt arbete med hästar. Han fick också träffa Englands Drottning, som gärna tar sig en pratstund med cowboygrabben från Nevada.

Det bästa med boken är att den är innerlig. Det känns nästan som en spännande roman när man läser om hur han arbetar sig upp från svåra förhållanden till att bli den bäste i branschen.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mannen som lyssnar till hästar


  Köp boken som film på cdon: