bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDaddy

 
Författare: Loup Durand
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, historia, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1987
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Daddy :


ElinLeticia 2004-07-14 16:30
Elva årige Thomas är ovanligt intelligent och har ett utmärkt sifferminne. Just därför har hans mor anförtrott honom koder som är värda 350 miljoner. Nazisterna är ute efter pengarna och för att skydda Thomas, så att någon uppenbar anknytning inte ska hittas, flyr hon iväg. Men Nazisterna med den morbida Gregor Lämmle är henne hack i häl och även Thomas gömställe avslöjas så att han tvingas fly. Hans mor går ett otrevligt öde till mötes och den enda Thomas kan lita på är en man som säger sig vara hans far, men är han det?

Jag fick låna denna thriller av Prala. Jag kan inte säga att det är någon av de bästa böcker jag läst, men berättargreppet var annorlunda. Många författare väljer att växla mellan att berätta utifrån (som en iakttagare) och inifrån (som personen tänker, eller talar till sin läsare), Durand har dock hållit sig helt till att iaktta förloppet, något gör att det blir ett avstånd mellan läsaren och bokkaraktärerna. Man får en känsla av att betrakta händelseschemat nästan som en film, som man inte alls kan påverka. Där allting är klart och fantasin inte får något utlopp. Detta iakttagelsegrepp förhöjer då och då spänningen avsevärt! Samtidigt förlorar historien mycket på detta. Det föll mig inte riktig i smaken. Vidare känns Thomas "råttinstinkter" överdrivna och ibland var personkaraktärerna så ytligt beskrivna att de kändes osårbara, som forna tiders tv hjältar. Till och med de händelser som borde gripa mig, känns ytligt beskrivna och ganska banala. Jag ger denna thriller en tvåa i betyg. Jag gillar alltså berättargreppet, samtidigt som jag inte är helt säker på om det passar för historien.
Betyg 2

lillamy 2004-07-16 16:44
En bok som jag läste för ett par år sedan. Jag kommer ihåg att jag tyckte att den var en helt okej deckare men inte något extra.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Daddy


  Köp boken som film på cdon: