bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
De obarmhärtiga
Den fjärde punkten
Den slutna cirkeln
Dödarens märke
Inget öga ser
Minnet av en mördare
Övervintraren
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDöd skörd

 
Författare: Willy Josefsson
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9171199802
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Som en färggrann, exotisk fågel landar den vackra polskan Terese i Bjärebygdens skånska idyll. Kvinnorna snörper på munnen, männen kastar lystna blickar. När hon gifter sig med fårfarmaren Harry Landman kan bygden andas ut.
En dag är hon spårlöst försvunnen. Borta är också "kusinen" Josef Kowalski som bott i gårdsstugan. Vad Harry länge misstänkt bekräftas - Terese har rymt med polacken.
Då Harrys vän, före detta polismannen lMartin Olsson, kommer på besök hos Harry finner han gården och vännen i total misär. Och värst av allt, djuren saknar både mat och vatten.
Som den handlingens man Olsson är tar han genast itu med utfodringen av de utsvultna fåren. Då gör han en makaber upptäckt: den förlupna Terese är mördad och gömd i en av ensilagebalarna.
Ungefär samtidigt kommer den unga, söta journalisten Cecilia Cederberg till Bjärebygden. Hon har fått stipendium av Invandrarverket för att skriva om svenskarnas attityder till invandrare. Martin Olsson blir hennes första intervjuoffer.
Det dröjer inte länge förrän Cecilia får höra talas om mordet och misstankarna mot Harry. Olsson är övertygad om Harrys oskuld och vill hjälpa sin vän ur knipan. Han får oväntad assistans av Cecilia.
Ännu ett lik hittas och Ängelholmspolisen börjar få kalla fötter. "Kusinen" Josef visar sig vara en helt annan än han utgett sig för. Och den ökände arbetsledaren Frank Fransson, Fransosen kallad, vilken är hans roll i historien? Är de svartjobbande polackerna i själva verket den ryska maffians förlängda arm? Kan morden ha utförts av högerextremistiska grupper i blint utlänningshat?
Cecilia och Martin dras in i en virvel av våldsamma händelser. I en dramatisk och helt oväntad upplösning finner de till slut mördaren - och mördarens mördare.


Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Död skörd :


LindaJ 2012-10-04 18:38
Bra skriven,lättläst, man. Lämnas lite frågande efter svar, men ändå en bladvändare.
Betyg 3

gun 2017-03-12 16:57
Martin Olsson upptäcker ett lik i en höbal när han ska ge fåren nytt att äta hemma hos sin vän Harry som mår dåligt efter sin frus försvinnande. Martin inser direkt att han hittat den saknade frun. Snart dyker det upp en styckad kropp i vattnet som verkar ha samband med den andra döda. Harry blir gripen men Martin tror att det är någon annan som ligger bakom dödsfallen. Martin och journalisten Cecilia undersöker tillsammans omständigheterna och upptäcker att det är någon som vill hålla något hemligt.
En lättläst deckare.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Död skörd


  Köp boken som film på cdon: