bokrecensioner boktips

en deppig dag ...och hur man blir glad igen

Författare: bradley trevor greive
Genre: härliga fotografier och pepp
Ämnesord: humor, natur, kärlek
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9789100580469


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

alla har vi emellanåt en dålig dag. dagar då allt känns meningslöst och trist. en deppig dag ger dig snart livsgnistan tillbaka.

Utdrag ur boken:
"alla har en deppig dag"
Medelbetyg: 3,89 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av en deppig dag ...och hur man blir glad igen :
2004-07-06 19:26
en bok som man bör läsa varje dag!!!
Betyg 5
2004-08-28 20:02
En underbar bok som är fylld med gulliga/roliga bilder på djur. Under varje bild står det en mening eller två om hur det känns när allt är deppigt och hur det är när allt är bra. Bilderna på djuren gör genast att man börjar le igen. Detta är en bok som man kan läsa när man är både deppig och glad. Detta är en bok för alla åldrar, som kan läsas var och när som helst.
Betyg 3
2004-08-29 11:58
Åhhh vilken söööt bok!!! :-) Jag lovar er, att man blir verkligen glad av den här boken, man kan inte låta bli att fnittra. Och jag blir lika glad varje gång jag läser den :-)
Betyg 5
2004-08-29 14:35
Den här boken är alldeles underbar och fyller verkligen sin funktion i uppmuntringssyfte! Jag har den dock på engelska (The Blue Day Book)och tycker den slår den svenska versionen med hästlängder då texterna blir mycket mer underfundiga på originalspråket. En perfekt "ge-bort-bok" till någon som redan har "allt".
Betyg 5
2004-08-29 18:16
En söt liten "presentbok" bra att ha med sig istället för en bukett blommor. Jag kan tänka mig som Synnez skriver att den blir ännu bättre på engelska.
Betyg 4
2004-08-30 16:11
En deppig dag ...och hur man blir glad igen är en liten fotobok med bilder på djur som placerats i olika miljöer och med olika ansiktsuttryck, allt i syfte att göra betryckta människor mer gladlynta. Jag vet inte om det är jag som onormalt funtad, men jag blev inte särdeles glad efter ha beskådat en hund med skrynkligt huvud eller en apa med ett imbecillt flin. Att därtill tvingas utstå författarens infantila kommentarer var nästan mer än vad jag orkade uthärda. Boken har dock, och trots min inledande kritik, kommit att bli en försäljningssuccé i hela västvärlden och har i Sverige lanseras med följande text:

”En bedårande presentbok som kan muntra upp vem som helst som känner sig lite nere. Ett hundratal uttrycksfulla fotografier av djur med korta kommentarer ger dig perspektiv på tillvaron och visar att du inte är ensam om att känna dig misslyckad.”

Vem som helst som känner sig lite nere? Och vadå perspektiv på tillvaron? Om jag nu mot förmodan skulle känna mig nedstämd och tycka att mitt ansikte kändes lite tillskrynklat, skulle jag då få perspektiv på tillvaron bara för att jag såg en hund vars anlete var än mer skrynkligt än mitt eget (vilket dessutom är helt normalt för ifrågavarande hundras)? Nej, jag skulle istället vilja hävda motsatsen - genom att uppmana folk att känna belåtenhet då man betraktar djur som ser löjliga ut, vill författaren istället få människor att förlora perspektiven över tillvaron.

Visst, jag kunde ändå inte helt undgå att dra på smilbanden och le förnöjsamt åt en del av bilderna. Men denna kortfattade förnimmelse överskuggades snabbt av den avsmak som bittert etsade sig fast i mitt minne (långt efteråt). Om människor de facto skulle bli uppmuntrade av dessa hobbypsykologiska knep är nog inte den upplevda känslan av depression eller ensamhet särskilt akut. Snarare tvärtom.

Jag tycker att den här lilla ”oförargliga” boken är nästan är lika diabolisk som alla videofilmer där djurs beteenden (t.ex. en isbjörn som halkar på isen) kommenteras och kompletteras med babyaktigt mänskligt tal (filmer som dessutom marknadsförs direkt till småbarn).

På det hela taget tycker jag att det känns osmaklig och billigt att tillskriva de stackars djuren mänskliga känslor. Ett tillskrivande som ytterst syftar till locka människor att öppna på plånboken och spendera sina surt förvärvade slantar. Det värsta av allt är dock att det fungerar. Boken har ju faktiskt sålts i miljontals exemplar.
Betyg 1
2005-03-08 11:01
Man blir så glad av den här boken! Bilderna är himla goa!

Jag vill också påpeka att djuren inte ser löjliga ut, dom är så himla söta och fina som bara djur kan vara : )
Betyg 4
2006-05-29 20:21
En härlig liten bok man blir glad av att läsa. Underbara bilder att njuta av på varje sida med fantastiskt roliga och snygga bilder på djur.

Det finns även en skön tanke i boken, att alla har vi deppiga dagar, hur bra är det då inte med en bok som påminner oss om att jag är inte ensam om dethär.

Fast läser man hela boken på en gång så kan det börja kännas lite tjatigt.
Betyg 4
2008-10-25 02:57
Roliga bilder. Fina djur (nåja, de flesta). Skön att plocka upp ibland.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till en deppig dag ...och hur man blir glad igen
Liknande böcker:
Trollkarlarnas natt
 A. Maury
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Koryféerna
 L. Andersson
My Dad Wrote a Porno
 R. Flintstone
Det är i alla fall tur..
 J. Helgesson
Det löftet du gav
 E. Rydsjö
Villebråd
 D. Meyer
Korpens brödraskap
 A. Maury
Sinnenas tid
 A. Ernaux
Samma Författare: