bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSällskapet

 
Originaltitel: Sällskapet
Författare: Peter Lillthors
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789186775254
 
Spänning:  8
Romantik:  5
Humor:  4
Lärorik:  8
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Om du fick 400 miljoner kronor för att begå ett brott och var övertygad om att du skulle slippa straffet - skulle du göra det?
En katastrof inträffar i Mexikanska golfen. En oljerigg har skakats av en kraftig explosion och flera miljoner liter olja hinner spridas i havet innan läckan tätas. Förödelsen är ett faktum och riggens ägare, företaget WWP, pekas genast ut som skyldiga till tragedin.
Samtidigt i Stockholm kröns juristen Johan Ström till ny medlem av Sällskapet, ett hemligt nätverk som bygger på övertygelsen att alla går att köpa. Johans första uppdrag blir när advokatfirman han jobbar på anlitas av WWP. Men det riktiga uppdraget läggs inte på firman, utan på Sällskapet. Medlemmarna ska se till att oljeriggens ägare inte döms för miljökatastrofen och en stor summa pengar ligger i potten för att säkerställa domen.
Spelplanen börjar snart ta form, med Sveriges högst uppsatta advokater som de viktigaste pjäserna. Men det kommer snart att visa sig att inte alla vill spela efter reglerna.
Advokaten Peter Lillthors har skrivit Sällskapet - en juridisk thriller i sann John Grisham-stil som kretsar kring maktspel, pengar och begär i en korrumperad värld.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sällskapet :


carro1009 2012-09-20 21:24
Boken är mycket intressant och spännande och jag kan verkligen rekommendera den! Boken känns originell och är skriven på ett sätt som inte följer den strikta mall som många författare använder och som kan bli lite förutsägbart. Den skildrar på ett realistiskt och spännande sätt hur det kan gå till när korrumperade personer sitter på mäktiga poster i samhället och att mycket kan köpas för pengar.. Man börjar också fundera lite på om ett liknande Sällskap existerar..
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sällskapet


  Köp boken som film på cdon: