bokrecensioner boktips

Doktor Kessners Hemlighet

Författare: Adam Hansson
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, kärlek, spänning, ungdom, äventyr, segling
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789197982047


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Finn är 15 år och har levt hela sitt liv på en segelbåt. Och det är inte vilken båt som helst: S/Y Avalon byggdes i största hemlighet av hans farfars varv i Malmö under andra världskriget åt en okänd beställare. Av någon anledning gömdes hon undan för omvärlden och när Finns föräldrar hittar henne, nästan ett halvt decennium senare, bestämmer de sig för att börja ett nytt liv och segla till Västindien.
Jen är jämngammal med Finn och samtidigt som hon och hennes föräldrar tillbringar sin semester ombord händer den ena märkliga saken efter den andra. Varför visar plötsligt alla så stort intresse för Avalon? Vem var den mystiske Doktor Kessner och varför smyger det runt en man och tar bilder i gryningen?
Följ med när Finn och Jen tvingas använda all sin list för att rädda Avalon och samtidigt avslöja hennes mörka förflutna. "Doktor Kessners hemlighet" rymmer såväl eftersökta nazistförbrytare, skrupelfria skurkar och väl gömda krigsbyten som hemliga laguner och seglingsäventyr i turkosa vatten.

Utdrag ur boken:
Solen sken och det såg ut att bli ännu en fin dag i English Harbour. När de rundade kontoret nere i hamnen vinkade hamnkaptenen åt dem, men såg något förvånad ut. Snart förstod de varför: Avalon var borta!
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doktor Kessners Hemlighet :
2012-09-07 12:39
Det här är egentligen inte alls min typ av bok, men eftersom jag fick den så kände jag att jag ändå ville ge den en chans. Och jag blev positivt överraskad.

Jag sträckläste den på bara ett par dagar och kunde inte riktigt låta bli den eftersom jag hela tiden ville veta vad som skulle hända. Den är kanske egentligen inte riktigt så händelserik som man skulle kunna önska, det hade varit trevligt om den spännande vändpunkten i slutet hade kommit lite tidigare. Men den lilla kärlekshistorien väger i mina ögon upp för det.

Det är trevligt hur historien varvar nutid och dåtid, och det blir inte alls förvirrande att följa två historier samtidigt. Kartorna, båtbilderna och seglingsordlistan är bra inslag (speciellt ordlistan var väldigt användbar för någon som jag som inte har någon aning om vad "mantåg", "genua" och "kölsvin" är.)

I mina ögon är det här en bra bok som definitivt är läsvärd, speciellt för personer i kanske 12-15 års åldern, även om jag som 16årig tjej kan uppskatta den. Den är lättläst men ändå välskriven och den är underhållande, spännande och gör mig på bra humör.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doktor Kessners Hemlighet
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Stenänglar
 K. Ohlsson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Dödsmärkt
 L. Martin
Feberdrömmar
 D. Hoh
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Mika
 A. Stivell