bokrecensioner boktips

Myror

Författare: Leif Holmstrand
Genre: Poesi/Lyrik
Ämnesord: filosofi, hälsa, natur, ungdom, djur, familj
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789100117276

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I sin tredje diktsamling tar Leif Holmstrand avstamp i tre relationsstrukturer: familjens, kärlekens och vänskapens. Här möter vi familjen som ett främmande folk, mannen som är både faderlig och broderlig och en väninna som tar makten. Med sin taktila och rytmiska poesi fortsätter Holmstrand att skildra en könsöverskridande värld av växande, pojksoldater och ett ettrigt rastlöst killande. Med Myror träder också en ny sida fram i Holmstrands poesi, nämligen den bitska humorn.
Det finns så många människor att välja mellan. Kan jag någonsin begripa, fatta en person om livet och byta lås? Vänta, det blev fel. Skall jag låta snittet skilja? /.../ Jag vill hålla mig tills jag blir mycket gammal. Om kroppens påse helt och hållet är uppfylld av myror låter jag vara osagt, men det finns i alla fall myror i munnen. Någon är mycket gammal. Jag vet att han har myror i munnen.

Utdrag ur boken:
Kötta honom, kötta den satans röven!
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Myror :
2012-08-26 17:48
Det som jag fäste mig vid när jag såg omslaget på boken var att myrorna, som bildar ett kranium, ser ut att röra sig.
Poesin känns som en ny form, där texterna ibland känns lite svävande för att sedan komma tillbaks i en vanlig verklighet. Boken kändes helt okay att läsa. Det var intressant att ta del av denna mångsidiga konstnärs författarskap
Betyg 3
Liknande böcker:
Mitt bland stjärnor
 L. Olsson
The outsider
 C. Wilson
Bänd ordet
 C. Porseryd
Vitsvit
 A. Farrokhzad
Dörren
 M. Atwood
Deontologi
 D. Aeouy
Bli
 M. Roos