bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den ammande polisen
Liknande böcker:
Kautokeino den blodiga..
 L. Johansson
Det som göms i snö
 C. Gerhardsen
Dockleken
 C. Engvall
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen badande kocken

 
Författare: Birgitta Edlund
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9113009664
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Med stil, humor och vass iakttagelseförmåga gjuter Birgitta Edlund nytt liv i en gammal genre - den svenska småstadsdeckaren. Ett fashionabelt kurhotell, en passionerad kock och ett ruggigt MC-gäng är några ingredienser i nya boken.

Miljöpolisen Maria Lindh har motvilligt gått med på att flytta från Stockholm till Filipstad. Där har hennes man Jonas stor framgång som kökschef på det nystartade kurhotellet Bellevue, vars kök, personal och gäster göder skvallerkrönikörer och får matskribenter att rysa av vällust.
Jonas har inte bara problem med att Maria har svårt att trivas i småstaden utan också med sin souschef Sten-Antoine Lambert. Han sprider oro bland gäster och personal, för att inte tala om den oro han sprider bland Filipstads kvinnliga befolkning. Inte blir det bättre av att hans mamma Paule har en djup förkärlek för sherry och portvin.
Dagen före Marken, årets septembermarknad, hittas en ung kvinna död i skogen bakom hotellet. Men biträdande polischefen Majken Strömberg har också andra bekymmer. Som ett olycksbådande tordön har MC-gänget Pagan Eagles dragit in bland marknadsstånd och karuseller för att slå sig ned i en ödegård öster om staden. Den unga kvinnans död är inledningen till en höst Filipstad sent ska glömma.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den badande kocken :


helix 2012-08-09 14:10
En långsam, ganska tråkig deckarhistoria som aldrig blir särskilt spännande. Om man ska vara kategorisk är det en typisk "kvinnodeckare" - skriven av en kvinna, och för en kvinnlig läsekrets. Dvs. mycket mänskliga relationer, lite action och lunkande tempo. Men jag vet inte... kanske passar den även vissa män. Och definitivt inte alla kvinnor.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den badande kocken


  Köp boken som film på cdon: