bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Att få barn - den nakn..
 J. Symons

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTänk om: En bok om autism, Aspergers syndrom, ADHD och andra förmågor

 
Författare: Lottie Abrahamsson
Genre: Faktabok
Ämnesord: psykologi
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789140672445
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Författaren Lotta Abrahamsson fick sina diagnoser, Aspergers syndrom och ADHD först i vuxen ålder. Hon gick i skolan under 70- och 80-talen, då diagnoser i stort sätt inte ställdes. I boken utgår hon från sina egna erfarenheter av att växa upp och leva med diagnoser. Med hjälp av goda strategier och rutiner har hon lyckats i karriären och även klarat av att hålla samman sin vardag.

För att vi ska kunna uppnå målet med att ge alla barn en likvärdig utbildning, kan vi gemensamt behöva utarbeta strategier, metoder och rutiner för barn med neuropsykiatriska diagnoser, särskiklt när det gäller det sociala samspelet.

Tänk om ger en unik inblick i de problem och möjligheter som barn med dessa diagnoser kan möta. Du får konkreta förslag på vad du bör tänka på för att ni gemensamt ska kunna möta utmaningarna i vardagen och lägga grunden för ett livslångt lärande. Boken visar också praktiska verktyg, som hjälper dig att ge barnen nycklar och lösningar till ett fungerande socialt liv. De bygger på att barnens funktioner inte ses som hinder, utan istället tas tillvara som förmågor.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tänk om: En bok om autism, Aspergers syndrom, ADHD och andra förmågor :


animisha 2012-07-19 10:33
En bra bok om autism och adhd, skriven av en författare som själv har dessa diagnoser och som har jobbat en del med barn som har autism. Den viktigaste läxa jag har tagit med mig ur boken är att det till synes obegripliga beteende som dessa barn kan ha, kan bli fullt förståeligt, om man väl lyckas få fram deras upplevelse - vilket inte är lätt på något sätt, men det går.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Tänk om: En bok om autism, Aspergers syndrom, ADHD och andra förmågorKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: