bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDe oskyldigas orden

 
Originaltitel: La loggia degli innocenti
Författare: Michele Giuttari
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9113026003
 
Spänning:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I De oskyldigas orden - den andra boken om kommissarie Ferrara i Florens - får vi följa jakten på en pedofilring vars kretsar når högt i samhällshierarkin. De oskyldigas orden är det mycket osmakliga namnet på en frimurarorden där medlemmarnas gemensamma intresse är att förgripa sig på barn. Den florentinska polisen med Michele Ferrara i spetsen kommer dem på spåren efter det att en tonårsflicka dör i sviterna av vad som verkar vara en dödlig överdos. Den behandlande läkaren har avskrivit henne som narkoman, men efter att ha studerat flickans journal upptäcker Ferrara att något inte stämmer. Flickans liv borde ha räddats på sjukhuset, men i stället blev hon plötsligt sämre och avled. Hon visar sig ha bragts om livet av den behandlande läkaren, Ludovico d'Incisa, som är medlem i De oskyldigas orden. Ferrara hittar en medlemslista i d'Incisas kassaskåp, och sällskapet visar sig ha förgreningar i stora delar av det florentinska samhället, till och med i toppen av åklagarämbetet. De oskyldigas orden är Michele Giuttaris andra roman om Michele Ferrara, chef för "la squadra mobile", eller kriminalpolisen, i Florens. Den första boken, Scarabeo, handlade om en seriemördare - dock inte den seriemördare som Michele Giuttari själv jagade för ett antal år sedan, känd som "Monstret i Florens".

Utdrag ur boken:
På grund av trafiken tog det Ferrara nästan en halvtimme att komma fram till sjukhuset. Solen hettade upp tjänstebilen och hindrade luftkonditioneringen, som uppenbarligen inte fungerade ordentligt, att kompensera värmen. Han blev tvungen att öppna fönstret, och resultatet var att till den kvävande hettan fogade sig också den enerverande kakafonin av tutningar, röster och oväsen ur avgasrören på bilar och motorcyklar.

Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av De oskyldigas orden :


Spaniard 2012-07-06 22:33
The Times har tydligen kallat Giuttari "Italiens ledande kriminalförfattare". I så fall är den nationella konkurrensen svag, åtminstone om man ser till den här invecklade kriminalromanen.

Det är försvunna personer, mord, våldtäkt och knarkaffärer i ett virrvarr med konspirationer. Varken frimurarna eller maffian går säkra när kommissarie Michele Ferrara bestämmer sig för att hitta sanningen.

Det är i grunden originellt kriminalarbete och det är inte rakt igenom dåligt men ack så fjäderlätta argument. Och ack så ologiskt resonemang. Det är för mycket helt enkelt. Det blir omöjligt att svälja.

Ytterligare ett irritationsmoment är de många stavfelen men där kan man väl inte klandra författaren. Slarvigt Norstedts!
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till De oskyldigas orden


  Köp boken som film på cdon: