bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan
Bang om Bang
 B. Alving
Gustav Vasa En furste..
 O. Larsson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMinneshärbärget

 
Originaltitel: The Memory Chalet
Författare: Tony Judt
Genre: Biografi
Ämnesord: politik, historia
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789185703654
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


UTDRAG UR MINNESHÄRBÄRGET:
Jag har aldrig uppfattat mig själv som en rotfast person. Vi föds av en slump i en stad istället för en annan och passerar ett flertal tillfälliga hem under loppet av våra kringflackande liv - det är i varje fall så det har varit för mig. Till de flesta ställen har man blandade minnen knutna. Jag kan inte tänka på Cambridge eller Paris eller Oxford eller New York utan att se för mig ett kalejdoskop av möten och upplevelser. Hur jag minns dem växlar med humöret. Men Mürren ändras aldrig. Ingenting gick fel där.

Det finns ett slags stig som följer Mürrens miniatyrjärnväg. Halvvägs ligger ett litet kafé - den enda stationen under färden - som serverar det vanliga
utbudet av schweizisk vägmat. Framför faller berget brant ner i sprickdalen nedanför. Bakom kan man klättra upp till fäbodarna med kor och getter och herdar. Eller så kan man invänta nästa tåg: förutsägbart, punktligt och precist på sekunden. Ingenting händer: Det är den lyckligaste platsen i världen. Vi kan inte välja var vi ska börja våra liv, men vi kan sluta var vi vill. Jag vet var jag ska vara: på väg ingenstans ombord på det där lilla tåget, i all evighet.

OM TONY JUDT
Tony Judt (1948-2010) föddes i London och utbildades vid King's College i Cambridge och École Normale Supérieure i Paris. Han undervisade vid Cambridge, Oxford, Berkeley och New York University, där han ledde Remarque Institute, ett centrum för Europastudier som grundades av honom. Under sin levnad utgav Tony Judt tretton böcker, bland annat Postwar: A History of Europe Since 1945 som nominerades till Pulitzerpriset. Han medverkade regelbundet i New York Review of Books, London Review of Books och New York Times. År 2007 belönades han med Hannah Arendt Prize och år 2009 med Orwell Prize.

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Minneshärbärget :


okidoki 2012-07-06 15:51
Judt var jude född 1948 och uppvuxen i London, senare flyttade han till USA. Författaren minns platser och händelser i sitt förflutna. En saklig och faktiskt opersonlig redogörelse. Bokens innehåll intresserade mig aldrig. Jag tillhör samma generation som författaren och undrar om inte yngre personer har större glädje av boken.
Betyg 2

Isidora 2012-10-15 09:28
Jag uppskattar så mycket att jag fick vara ombord på det lilla tåget med Tony Judt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Minneshärbärget


  Köp boken som film på cdon: