bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Inte en fluga förnär
Marmorhud
Som om jag inte vore där
Liknande böcker:
Lyktsken
 M. Ondaatje
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy
Kärleken väntar längst..
 M. Åberg
Mitt barn lever
 H. Fogelström
Frank
 U. Persson-Nyberg
Den svarta systern
 D. Edqvist
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRädslan i kroppen

 
Författare: Slavenka Drakulic
Genre: Roman
Ämnesord: depression, hälsa, psykologi, sjukdom
Utgivningsår: 1996
ISBN: 9113010735
 
Spänning:  1
Lärorik:  4
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I en roman som bygger på egna erfarenheter berättar den kroatiska författarinnan Slavenka Drakulic om den skräck en ung kvinna känner när hon ligger ensam i en säng på ett sjukhus i Boston och väntar på att få en ny njure. I morgon ska det ske, i sex år har hon väntat, sex års kapplöpning med döden.

En ung kroatisk kvinna ligger i en sjukhussäng i Boston och väntar på att få en ny njure. Hon fick det plötsliga beskedet om operation ett par timmar tidigare. I sex år har hon väntat och tvingats gå i daglig dialys. Hon har sett sin far dö bort i samma sjukdom, hennes bror håller på att bli sjuk. Hon är livrädd. Hela hennes unga liv passerar revy inför hennes ögon under denna långa natts väntan på ett nytt liv.

Berättelsen bygger på Slavenka Drakulics egna erfarenheter. Hon har levt med denna transplanterade njure i femton år. Femton år som hon lurat döden på. Nu står hon åter på väntelistan, den nya gamla njuren är slut, inom fem år måste hon ha en ny. Bristen på njurar för transplantation är stor och växer. I en nyskriven efterskrift skildrar Slavenka Drakulic situationen idag.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rädslan i kroppen :


faith 2004-07-02 10:31
Drakulic är verkligen en mästare på att skriva om människor i ovanliga och tragiska situationer. Människor i nöd. I denna bok är huvudperonen svårt sjuk och måste genomgå en operation för att få en ny njure. (Kommer inte ihåg vad sjukdomen hette.) Hon är rädd. Ibland kan hon inte tro att detta händer henne. Drakulic tycks för övrigt vara övertygad om att detta är den vanligaste reaktionen då något hemskat händer (detta även mera påtagligt i Drakulics andra bok Som om jag inte vore där). Drakulic har definitivt rätt. Jag känner till den ovekliga känslan. ...

Till skilnad från Som om... baserar sig Rädslan i kroppen på författaren egena erfarenheter, då hon har genomgått en liknande (likadan) operation. Så över lag lyckas Drakulic igen (fast gentligen är ju Rädslan en av Drakulic tidigare eller rent av första verk). Jag saknar dock lite action. Den är tråkigare (dock inte särskilt tråkig) än Som om. Boken handlar mest om huvudperonens rädsla och försök att anpassa sig till vardagen efter operationen. Men annars stärker boken min övertygalse om att Drakulic är en bra författare.
Betyg 3

Isidora 2008-04-11 09:31
Jag håller med om att Drakulic är en bra författare, men jag blir så deprimerad av att läsa hennes tidiga böcker. Jag har stor respekt för hennes författarskap (Marmorhud är också bra) och tänker läsa hennes senaste bok om Frida Kahlo. Se om den passar mig bättre. Det blir en fyra från mig för att hon skriver så verkligt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rädslan i kroppen


  Köp boken som film på cdon: