bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerOm jag ändå låtit bli

 
Författare: Anders Elisson & Daniel Straubhaar
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789163703690
 
Spänning:  8
Romantik:  4
Humor:  5
Lärorik:  4
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den föredetta banktjänstemannen Niklas fördriver numera dagarna som cykelbud efter att ha förbrukat allt sitt förtroende på banken. Livet rullar på som vanligt när allt plötsligt förändras och Niklas dras med in i budfirmans lite mer ljusskygga affärer. Snart sitter Niklas i en lastbil åkandes genom Europa med destination Bosnien och med målet att bli mångmiljonär.

Resan tar en oväntad vändning och plötsligt går Niklas från att ha jagat miljonerna till att bli den jagade. I de Bosniska bergen lever han undangömd och där planerar han flykten tillbaka till sitt gamla trygga liv hemma i Sverige. Trött, hungrig och ångerfull sätter han planen i verket och påbörjar en lång och riskfylld vandring genom Bosnien, ständigt tänkandes: Om jag ändå låtit bli.

OBS! Recensionerna till denna bok är antagligen fejk. För att få den att hamna på topplistan.

Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Om jag ändå låtit bli :


dstdst 2012-03-28 10:01
En otroligt bra och detaljerad historia om Niklas som hamnar i trubbel och tvingas åka till Bosnien. En lagom lättläst bok med många underhållande sidoberättelser. Boken har dessutom ett högst oväntat slut som jag blev lite överaskad över!
Betyg 5

Eva-Lena63 2012-06-17 12:40
Boken köpte jag signerad i Västerås galleria där dessa författare tillfälligt hade signering i bokhandeln. Den verkade spännande och inte allt för tjock och jobbig att läsa. Därav köpe jag boken till min son i namnsdagspresent. Han brukar mest sitta framför datorn så jag tyckte att en bok kunde göra gott, förvånande nog så fann han den väldigt underhållande och rolig. Och att en tonårsgrabb gillar nått som inte har med dataspel att göra, gjorde mig nyfiken på vad det var för bok jag köppt egentligen. Jag slog mig ner i soffan med boken och upptäckte snart att det här var kanske bland det roligaste jag läst på länge:

Boken handlar om en man (Niklas) som verkar leva ett tryggt liv i en Svensk mellanstor stad, där han tillfälligt jobbar som cykelbud eftersom att han fått sparken från banken. Hans kompis som äger budfirman är bortskämd med fin bil trots att firmans verksamhet är väldigt liten. Detta får sin förklaring när den nyfikna Niklas plötsligt en dag upptäcker vad budfirman egentligen livnär sig på. Vapensmuggling på oväntat hög nivå med utgångspunkt från Bosnien.
Niklas får efter avslöjandet ett val av sin chef, antingen följer han med på ett stort riskfyllt uppdrag i Bosnien med löften om miljoner eller om han slutar på firman eller avslöjar den så kommer chefen sätta dit Niklas för ett brott han begik i sin ungdom. Den girige Niklas godtar jobbet med bosnienprojektet, ett val som är tanken bakom bokens titel: OM JAG ÄNDÅ LÅTIT BLI.

Under resans gång hamnar Niklas i de mest underliga situationer där allvar ständigt blandas med grov humor. Vem kan låta bli att le när underbara karaktärsbeskrivningar målas upp av författarna som exempel den galne och lekfulla hobbyuppfinnaren "Ramon" eller karaktären "kakätaren i baddräckt"
Det är med ett leende på läpparna som jag slår igen boken och konstaterar att trots nått stavfel här och där så är boken så humoristisk och allvarlig på samma gång att den defenitvt förtjänar en femma i betyg. Och jag kan finna ett fint budskap med boken: var rädd om det du har och att svika de man älskar straffar sig.

lisa73 2012-06-21 23:48
Rolig, välskriven med ett bra budskap. Så här efteråt förstår jag verkligen att författarna tänkt till när de valt titeln! Den kunde inte vara mer passande än till denna bok.

fixarmats 2012-07-01 15:54
Boken handlar om en "affärsresa/smugglarresa" till det sargade Bosnien där bokens huvudperson Niklas tvingats med på ett uppdrag att smuggla Sovjetiska luftvärnsrobbotar från bosnien, genom Europa till hamnstaden Narvik i Norge för att därifrån skäppas till USA i utpressningssyfte.

Dock misslyckas uppdraget i bosnien och Polisen slår till mot den lokal där vapenaffären äger rum. istället får man följa Niklas flykt från polisen och hur han ska lyckas hålla sig undan från dem i de bosniska bergen sammtidigt som han planerar hur han ska ta sig hem till Sverige igen.

Storyn är bra men det jag gillar så mycket med den här boken är att om man ser huvudstoryn som en tidslinje så kommer det med jämna mellanrum små roliga utstickande sidoberättelser om de olika karaktärerna som garanterat får en att skratta. här blandas allvar, spänning och humor på ett skickligt sätt.
författarna som är debutanter har haft otur med stavningen på vissa ställen. det är av den karaktär att vi mer vana bokslukare lätt märker dem men jag tycker ändå att boken håller hög klass tack vare storyn.

Huvudmålgruppen för boken är nog faktiskt vuxna i unga år och lämpar sig bra för folk som vill ha en lättläst bok och slippa sitta med en tegelsten till bok för att få ta del av en spännade historia.

Riktigt bra sommarläsnig i hängmattan helt enkelt!


Franssons 2012-07-06 20:19
Lättläst bok med en riktigt trevlig och spännande historia! Rekomenderas!!

åsaahlm 2012-07-28 15:50
Jättebra bok! Tyvärr hade den några stavfel men det var inget som störde mig direkt!! Aningen oväntat slut. Hoppas på en uppföljare!

Engwall64 2012-08-05 18:10
Jag brukar inte ha så höga förväntningar på debutböcker men denna överträffade mina förväntningar! Spännande och intressant berättelse som är lätt att ta sig igenom.

Josefine.hok 2012-09-01 15:43
En spännande bok som höll mig vaken längre än planerat! Det var svårt att förutspå vad som skulle hända härnäst och det gjorde att jag tyckte om boken väldigt mycket.

admin 2012-09-06 22:45
OBS! Recensionerna till denna bok är antagligen fejk. För att få den att hamna på topplistan.
Betyg 1

helga 2012-09-13 13:07
Men, vad är detta för en bok. Språk? Handling?
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Om jag ändå låtit bli


  Köp boken som film på cdon: