bokrecensioner boktips

Nymfen och lampan

Författare: Thomas H. Raddall
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, musik, psykologi, natur, historia, kärlek, spänning, vetenskap, ungdom


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter första världskrigets slut och ett tiotal år efter Titanic-katastrofen var radiotrafiken mellan fastlandet och båtarna som trafikerade Nordatlanten beroende av ett antal relästationer i havsbandet där den trådlösa telegrafins hjältemodiga pionjärer levde sitt eremitliv.
Den sällsamma öde ön Marina utanför Nova Scotia, känd som "Nordatlantens kyrkogård", är en av dessa stationer, och det är här dramat *Nymfen och lampan* utspelas.
Förste telegrafisten på Marina, Matthew Carney, återvänder från sin semester på fastlandet med en kvinna, Isabel Jardine, och en hemlighet. Den kärlek som så häftigt förenat dem övergår snart i ångest inför mysteriet som pinar dem båda och slutligen skiljer dem åt. Under vintermånadernas tristess, accenturerad av gnistsändarens nervslitande rytm, grips alla av förtvivlan, och på våren når dramat sin fullbordan.


Utdrag ur boken:
Värdinnans blick svepte föraktfullt förbi honom till den kullvälta stolen, till kläderna som låg där miss Jardine hade slängt dem, till den mörka fläcken på mattan.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nymfen och lampan :
2012-03-10 12:35
Matthew har inte så stor erfarenhet av kvinnor. Han har hållit sig på avstånd från glamorösa äventyr. När han träffar Isabel så känner han en stark dragning till henne och när Isabel blir utkastad från sitt rum, på grund av ett missförstånd, så föreslår han att de ska gifta sig.

Tillvaron på en ö mitt uti i Atlanten tär på Isabel och när hon blir skadad så får hon åka tillbaka till fastlandet. Men en dag får hon reda på Matthews hemlighet och livet förändras..........

Detta är en mycket informativ bok med handling i. En bok som man lever sig in i.
Betyg 5
Liknande böcker:
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Den röda bokstaven
 N. Hawthorne
Silvretsrike
 C. Iggulden
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken