bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn sån där hemsk bok där mamman dör

 
Författare: Sonya Sones
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, kärlek, ungdom, vänskap
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ruby Millikens liv är fullständigt upp och ner. Hennes mamma har dött, och nu sitter Ruby på ett plan till Los Angeles för att träffa sin pappa för första gången. Han är känd skådespelare och bor granne med Cameron Diaz.

Men Ruby ger inte mycket för L.A. Hur ska hon klara sig utan sin bästis Lizzie och sin pojkvän Ray hemma i Boston? Ray som hon tror att hon kanske älskar men som plötsligt är väldigt väldigt långt borta. I Los Angeles finns bara avgaser och en snobbig privatskola där hon inte känner någon. Och så Whip Logan förstås, hennes värdelösa pappa som lämnade hennes mamma innan Ruby ens var född och som hon aldrig kan förlåta. Eller kan hon det? När mejlen från Boston blir allt färre tvingas Ruby inse att allt inte är vad det ser ut att vara.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En sån där hemsk bok där mamman dör :


aLva 2012-02-23 14:10
Ruby Milliken, 15 år, har en pappa som är jättekänd skådis och har precis flyttat in i hans superlyxiga villa. Hon är nu granne med Cameron Diaz och går i en privatskola där alla elever har kända föräldrar. Med en stor swimingpool och hennes egna drömrum borde ju allt vara perfekt, eller hur? Men inte för Ruby, för anledningen till att hon flyttade till L.A. var att hennes mamma dog. Genom att flytta till pappan-som-förut-inte-brytt-sig-ett-skit-om-henne förlorar hon också sin bästa vän Lizzie och sin första, riktiga (och så underbara) pojkvän Ray som såklart är kvar i Boston. Dessutom visar det sig att skolan hon går på är jättesnobbig och tjejerna klär sig som slampor och alla killar är Brad Pitt-wannabees. Ruby klarar av vardagen genom att mejla Lizzie och Ray varenda dag (ibland mejlar hon sin mamma också, fast hon vet att det är hopplöst) men plötsligt svarar ingen av dem och Rubys förstår inte varför...

Det här är en underbar sträckläsningsbok (så synd att det inte är sommar och man kunde ligga på stranden och läsa den...) som Sonya Sones skriver med kärlek och glädje och trots titeln är boken helt underbar! Det är lite fånigt ibland och skrivet med glimten i ögat, vilket gör att läsaren ofta känner igen sig i Ruby (alltså inte att hon bor granne med Cameron Diaz, men ni fattar). Jag rekommenderar den varmt!

// aLva
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En sån där hemsk bok där mamman dör


  Köp boken som film på cdon: