bokrecensioner boktips

Kaffe med musik

Författare: Karin Brunk Holmquist
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, humor, kärlek, kultur
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789173551847


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Brantevik har vintermörket lagt sig över den lilla kustorten och väninnorna Inez, Olga och Viola har som vanligt symöte. Men den här kvällen har Viola med sig lotter från den lokala idrottsföreningen. Inez vinner en wekeendresa till en julmarknad i Tyskland, med buss och allt. De bestämmer sig för att åka allihop, ett äventyr i juletid är precis vad ett par äldre damer kan behöva. Tycker Olga och Viola i alla fall. Inez är högst tveksam, men följer med förstås. Det var ju ändå hon som vann resan.

Det är med stor nyfikenhet och skepsis som damerna sätter sig på långfärdsbussen. Och en sak är säker, det blir inte alls den stillsamma weekendresa de tänkt sig.
Medelbetyg: 3,5 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kaffe med musik :
2012-01-18 22:12
Läste denna boken som är lättläst, handlar om några damer på en resa och vad de är med på för upptåg. Händer inte mycket men boken är ändå småtrevlig och charmig. Har läst fler böcker av författaren och ska nog läsa lite flera.
Betyg 2
2012-04-12 12:00
Ännu en mysig berättelse av Karin Brunk Holmqvist. Jag är förtjust i hennes sätt att skildra varma, eftertänksamma relationer mellan äldre människor, och att tillskriva spänning och komik i de mest vardagliga ting. Kaffe med musik är annorlunda i det avseende att den mestadels inte utspelar sig hemmavid, något jag först inte lockades av efter att ha läst hennes tidigare romaner, men insåg snart att Kaffe med musik också den är mycket varm, vacker, rolig och spännande berättelse om fyra damer på bussresa i Tyskland! Kaffe med musik är verkligen värd att läsas, eller lyssnas på. (Jag gjorde det senare)
Betyg 4
2012-07-23 20:37
Lyssnade på denna lättsamma roman om några tanter som åker på bussresa till julmarknad i Tyskland. Vi följer deras våndor och "äventyr". Lättsam och smårolig men inget speciellt.
Betyg 3
2012-10-10 19:05
En småtrevlig bok med syföreningstanter som åker på julmarknad till Tyskland. Inte bara tanterna roade utan även gubbarna hemma i Brantevik. De var helt hjälplösa och hade till exempel inte lagat mat. En av dem kokade i alla fall ett ägg i 25 minuter och förhörde sig sen med en av de andra gubbarna om han visste hur länge ägg skulle koka. Det visste han inte. En bok jag kan rekommendera som skön avkoppling.
Betyg 5
2013-01-19 21:16
En lättsam bok, perfekt för en kortare bussresa, om några äldre damer som åker på bussresa till Tyskland för att gå på julmarknad. Behållningen med just den här boken var den stora igenkänningsfaktorn, alla som varit med på organiserade bussresor ner till kontinenten har mycket att känna igen sig i.
Betyg 3
2017-03-31 21:13
Söt bok om några väninnor i sjuttioårsåldern och deras bussresa till Tyskland. Lättläst och underhållande!
Dessutom jättebra uppläst av Lena-Pia Bernhardsson!
Mitt betyg blir, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kaffe med musik
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Infrusna tillgångar
 P. Wodehouse