bokrecensioner boktips

Åsas journal

Författare: Gunnar Ohrlander
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, mat, hälsa, humor, kärlek, vetenskap, tvillingar, sjukgymnastik, vojtaträning


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Snart är det morgon. Jag viskar det i mitt ensamma rum. Jag kysser nosen på min kanin och känner beröringen med det levande. Känslan finns kvar i mina läppar också då jag drar mig undan. Jag anar hur det känns att röra vid sitt barn.
Jag hör mina rop och ser min sprattlande kropp. Då var jag sju kilo Åsa med ett medvetande som just var i sin begynnelse. Jag måste in i det. Jag kan inte förklara det bättre. Jag måste tillbaks till den där tiden för femton år sedan. När morgonen kommer skall ni veta hur det gick med mig. Och med min Pappa och Mamma.


Utdrag ur boken:
Pappa trodde han kände henne men han tog miste. Hon satt tyst en stund med sina jämrande ledband! Så böjde hon sig fram och drog upp mig från golvet. Hon kramade mig. Hon satt en stund och vaggade mig långsamt. Det var bara ögonen och det förtvivlade uttrycket i dem! Åh, jag vet! Jag vet vad de säger och hur de såg på mig. Åsa blir aldrig bra!
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Åsas journal :
2012-01-12 10:30
Boken är skriven genom Åsas tankar om hur hennes mamma och pappa förenades på golvet i det gamla huset och då Åsa blev till. Hon känner allting runt om sig. Alla känslor, samtal och diskussioner om köp av huset med rosorna.
Livet visar sig bli en kamp redan i livmodern där Åsa får det trångt och besvärligt tillsammans med sin syster. Hela tiden beskriver Åsa det som sker inne och utanför mammans kropp. Mammas politiska intresse och alla gräl som går som höga vågor genom det gamla skraltiga huset. Efter födseln får Åsa några otroligt jobbiga år. Om det var värt priset fanns det åtskilliga åsikter om inom läkarvetenskapen.
Boken avslutas med ett kapitel om olika metoder för rehabiltering och för och emot dem.

Jag tyckte boken var bra, annorlunda och intressant. Mycket känslostormar som revs loss och intressanta människoöden.
Betyg 5
Liknande böcker:
Ofri
 G. Boethius
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Halvmördaren
 H. Nesser
Adamsons
 G. Antti
Hemkomsten
 B. Plain
Allt jag önskade
 L. Dillon
Brutna löften
 B. Plain
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti
Dona Maria
 C. Samartin
Maktens ring
 S. Wagner
Samma Författare: