bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Doft av ondska
 A. Rambach
Någon måste dö
 J. Moen
Lurad
 O. Svedelid
När himlen håller andan
 A. Sjögren
Onda aningar
 J. Grice
Hämndens ängel
 C. Thompson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn god man

 
Författare: Ulf Lindström
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9146221042
 
Spänning:  5
Romantik:  3
Humor:  2
Lärorik:  7
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Om män och vad de gör med kvinnor

"Stilistiskt briljant, moraliskt uppfordrande och bittert underhållande om den samtida svenska småstadens bakgator. En mordhistoria med ljuskäglan överraskande säkert riktad rakt in i en oroande diskussion om kön, tabu, våld och makt" -- nominerad till tidningen Vi:s litteraturpris 2011.

Två män i ett rum. På bordet mellan dem ligger ett anteckningsblock, två mappar och en Pilot Fineliner; symboler för avstånd och professionalism. Två män i ett rum innebär alltid en strid om status och tyngd, där någon vinner för att någon förlorar, och om rummet är en unken cell på Borås häkte, en av männen är en erfaren advokat och den andre en bestialisk mördare, borde utgången vara självklar.

När advokaten Andreas Falck tar över fallet Peter Ljung är det egentligen redan för sent. Rikspressen har slutat skriva, mördaren har erkänt och vägrar tala med någon. Men så börjar han ändå tala med Andreas, och trots att Peter Ljung har erkänt och Aftonbladets rubriker redan dömt Golfmördaren vill Andreas Falck hitta ett sätt att försvara sin klient. Trots att han känner att han inte räcker till och egentligen måste hinna köpa träningskläder till sin dotter vill Andreas Falck göra rätt. Han säger rent av att han vill förstå. Det är hans största synd, åtminstone innan Peter Ljung förklarar vad som verkligen krävs av en god man. Andreas Falck dras in i en historia som kommer att få honom att tvivla på allt han lärt sig om moral, lag och sanning. Han kommer att riskera sitt jobb, sitt liv och sin familj.

En god man är en berättelse om moral, om sexualitet och närhet, om bilder på internet och om två mäns försök att göra gott. Det är en bok om män och vad de gör med kvinnor när de inte längre räcker till. En god man börjar när alla de vanliga frågorna redan besvarats, så när Andreas frågar: Varför? inser Peter snart att en bättre fråga är: Varför inte?

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En god man :


Lovisa95 2012-01-11 18:31
När jag fick boken i julklapp trodde jag att den var ännu en i raden av deckare. När jag sedan började läsa förstod jag snart att den att det snarare var fråga om ett psykologiskt drama huvudpersonerna emellan. Brottet är redan begånget och mördaren är fångad. Efter ett tag tyckte jag mig kunna gissa ungefär hur handlingen skulle se ut i resten av boken och hur det hela skulle sluta, men så fel man kan ha. Den här boken är något utöver det vanliga. Den är tänkvärd på ett nästan obehagligt sätt. Jag rekommenderar den starkt.
Betyg 5

MariaL 2012-03-15 11:16
Håller med Lovisa95. Den här boken är unik! Jag älskar den ovanliga tonen hos berättaren och den udda upplösningen. Det här är en bok som berör och stannar kvar - samtidigt som den är jävligt spännande och otäck.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En god man


  Köp boken som film på cdon: