bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Nomad: En resa genom c..
Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
K
 K. Frostenson
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Att färdas utan skyddsnät
 M. Malingur
Borstalpojken
 B. Behan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn fri röst

 
Författare: Ayaan Hirsi Ali
Genre: Biografi
Ämnesord: krig, politik, religion, historia, kärlek, kultur, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789172321472
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är historien om mitt liv. Det handlar om vad jag upplevt, vad jag har sett och varför jag tänker som jag gör. Det finns ett och annat jag vill klargöra, saker jag vill ställa till rätta, men jag vill också berätta för folk om en annan värld och om hur den verkligen är."

"Folk frågar mig om jag går och bär på en dödslängtan, eftersom jag säger de saker jag säger. Svaret är nej; jag vill gärna fortsätta leva. Men det finns saker som måste sägas, och ibland blir tystnaden orättvisans medbrottsling."
Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali personifierar kampen för ett fritt och självständigt liv som muslimsk kvinna i väst. Det här är historien om hur denna unga kvinna målmedvetet och konsekvent befriat sig från en ålderdomlig och tvingande kvinnosyn och blivit en internationell symbol för kvinnokamp över hela världen. Ayaan är också kvinnan bakom filmen Underkastelse del 1, som fick en muslimsk extremist att på öppen gata mörda regissören Theo van Gogh. Ett dödshot är riktat även mot Ayaan Hirsi Ali, ett hot som tvingat henne att gå under jorden och ständigt omge sig med livvakter.

Denna pocketutgåva har försetts med ett nyskrivet förord av Christopher Hitchens.

Utdrag ur boken:
Syster Aziza sa att det var vår plikt att omvända våra kristna klasskamrater. Hon sa att det enda sättet att förskona våra kamrater från helvetes plågor.Jag gjorde mitt bästa för att närma mig de andra flickorna med budskapet om den sanna tron. De gav mig svar som: "hur skulle du tycka det kändes om jag försökte göra dig kristen?" De sa att deras föräldrar hade berättat för dem om Jesus precis som mina hade berättat för mig om profeten Muhammed, och jag skulle respektera deras tro.
Jag måste erkänna att det låg något i vad de sa. Men samtidigt ville jag ju så gärna hindra mina vänner från att hamna i helvetet


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En fri röst :


bonadea 2012-01-07 15:56
En fri röst är en självbiografi, om en av de starkaste och mest beundra värds fulla kvinnor som lever idag. Boken börjar med att berätta lite om hennes förfäder, andra starka kvinnor som hennes mormor och mor. Detta är en mycket lärorik bok, då man får en inblick i den politiska klimaten som råde Afrika under Ayaans uppväxt, men det viktigaste hur kvinnornas situation ser ut och hur de tvingas leva.
Trots allt Ayaan har fått utstå är hon aldrig dömande utan det är en mycket kärleksfull och ödmjuk ton som hon berättar sin historia, och som läser lär man verkligen känna henne och får följa hennes utveckling från liten flicka till den kvinna hon är idag.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En fri röst


  Köp boken som film på cdon: