bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Hex Hall
 R. Hawkins
Fruset vatten
 C. Schwartz
Nattskuggan i hans ans..
 C. Wikhall
Kan du vissla Johanna?
 U. Stark
Nausicaä of the Valley..
 H. Miyazaki
The Devil Ororon
 H. Mizuki
Samuraj: Krigarens väg
 K. Koike
Fruits Basket
 N. Takaya
Plats på scen
 M. Magorian
Neon Genesis Evangelion
 Y. Sadamoto

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUtveckling genom drama

 
Originaltitel: Development through Drama
Författare: Brian Way
Genre: Fakta
Ämnesord: , drama
 
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


"Den här boken ger en mångfald av bra och konkreta uppslag att arbeta efter i den nya skolans läroplan, som omväxlande kallats 'drama', 'dramatiskt skapande', 'dramatisk verksamhet', 'dramatiskt formande', eller 'improvisation'.
Författare, Brian Way, är en av pionjärerna för 'drama' i England. Han började att arbeta med det i blitzens London sedan med barn och ungdomar som farit illa under kriget. Tillsammans med sina många elever under åren har han fått fram levande, stimulerande exempel som i detalj visar, hur man kan hjälpa barn få självförtroende, upptäcka vad de själva kan och bli lyhörda för att kunna samarbeta med andra. Han ser som en huvuduppgift för en pedagog att kunna lyssna på barnen, ta vara på deras synpunkter och låta dem utveckla sina möjligheter utan att behöva jämföra vem som är 'bra' eller 'bäst'. Alla kan - på sitt sätt och i sin takt.
Metodiken borde kunna bidra till att också hämmade barn upptäcker att de har en åsikt, att de kan och vågar formulera och framföra den. De borde med hjälp av den kunna bli mer inriktade på att försöka göra något åt både sina egna och andras problem istället för att bara 'anpassa sig' till ett existerande system."

Så säger den svenska översättaren Marianne Kärre i sitt förord. Marianne Kärre har under reportageresor i England själv studerat denna metodik och publicerat flera artiklar om den.
"Utveckling genom drama" är av grundläggande intresse inte bara för skolorna utan överhuvudtaget för alla som arbetar med barn och ungdom.

Utdrag ur boken:
Svaret på frågan: "Vad är en blind person" kunde - som vi föreslog i inledningen av boken - vara: "En blind är en person, som inte kan se". Men det kunde också vara: "Slut ögonen, håll dem slutna hela tiden och försök hitta ut ur det här rummet."

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Utveckling genom drama :


gun 2012-01-03 13:10
Boken är i första hand avsedd som hjälp i skola och förskolebarnsgrupper men kan mycket väl användas i en familj som är intresserad av att låta barnen lära sig genom drama. Det finns många användbara tips där man leker fram olika situationer. I början är det bra att ha en trumma till hjälp då slagen på trumman avgör när barnen ska röra sig eller vara stilla.
Drama kan hjälpa många tonåringar att få ett bättre uppträdande och bättre självförtroende då de får agera utan att någon kommenterar under spelet. Det är viktigt att alla får testa olika roller.
T.ex. Drama om gruvolycka. Där är man kanske först instängd i gruvan och får känna oro och förtvivlan över detta medan andra agerar räddare, anhöriga, chefer, arbetskamrater, ambulanspersonal m.m. Sen byts rollerna så att alla får känna hur det känns och hur man ska agera. Efteråt så kan man diskutera känslorna av att befinna sig i en viss roll.
En mycket intressant bok.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Utveckling genom drama


  Köp boken som film på cdon: