bokrecensioner boktips

Språkens historia

Författare: Tore Janson
Genre: Fakta
Ämnesord: , språkhistoria
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789113033082


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För länge sedan fanns inte det svenska språket. Nu finns det, men en gång i framtiden kommer det inte längre att finnas. På samma sätt är det med alla språk: de uppkommer, används en tid och försvinner.

Tore Janson tar oss med på en upptäcktsresa i tid och rum. Den börjar för ett par miljoner år sedan och sträcker sig långt in i framtiden. Från samlares och jägares språk går boken till de första stora skriftspråkssamhällena i Egypten och Kina, via grekiskan, latinet och arabiskan vidare till de europeiska språken och deras expansion över världen från och med 1500-talet. Den tar upp hur språk kommer till och hur de försvinner, och hur skriftspråk och talspråk förhåller sig till varandra. De två viktigaste språken i Sverige i dag, svenska och engelska, behandlas förstås utförligt. Boken avslutas med en diskussion om språken om 200 år och ännu längre fram i tiden.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Språkens historia :
2011-12-27 16:32
En lärorik bok för alla som är intresserade av ämnet. Författaren är pensionerad språkprofessor. Han har gjort sitt allra bästa för att skriva så att alla förstår. Den här boken, som kom ut 2010, är en mycket uppdaterad version av en tidigare bok med ett snarlikt namn.
Betyg 5
2017-07-04 08:36
Inspirerande och en smula oroande. Fullspäckad med lärdom guidar författaren oss genom språkhistorien från forntid till framtid. Väl värt att läsa för alla som är en gnutta intresserade av språk.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Språkens historia