bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Nick & Norahs oändliga..
Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Sheriffpojken
 K. Genberg
Tobby, Tomas och Tina..
 K. Sonne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDash och Lilys utmaningsbok

 
Författare: Rachel Cohn & David Levithan
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, kärlek, ungdom, vänskap
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789185763184
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tänk dig följande:

Du går omkring i din favoritbokhandel och tittar i hyllorna. Du kommer till avdelningen där en av dina favoritförfattares böcker står, och där, inklämd mellan de oerhört välbekanta bokryggarna, tittar en röd anteckningsbok fram.
Vad gör du då?
Jag tror det är självklart:
Du tar ut den röda anteckningsboken och öppnar den.
Och sedan gör du precis vad den säger åt dig att göra.

Av olika omständiheter är Dash och Lily ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en utmaningsbok i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den.
Utmaningarna tar Lily och Dash runt på klassiska NY-ställen, Macys och FAO Schwartz till exempel, och den röda moleskineboken fylls inte bara av kluriga ledtrådar utan också av deras små personliga historier.
Men kommer de någonsin att träffas i verkligheten? Och om de gör det, kommer magin från utmaningsboken att finnas kvar?


Utdrag ur boken:
(Lily)
23 december

Jag har aldrig gått på bio ensam. När jag går på bio är det för det mesta med min morfar eller min bror och mina föräldrar eller en massa kusiner. Bäst är det när vi allihop går tillsammans, som en armé av inbördes besläktade popcornzombies som skrattar samm skratt och flämtar samma flämtningar och inte har värre bacillskräck än att vi delar på en gigantisk cola med ett enda sugrör. På det sättet är det bra med släktingar.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dash och Lilys utmaningsbok :


aLva 2011-12-26 18:58
Några dagar innan jul går Dash runt i sin favoritbokhandel Strand och mellan böckerna av hans favoritförfattare står en röd anteckningsbok. Vad gör han? Jo, som de flesta skulle ha gjort tar han upp den och läser vad som står.

"VÅGAR DU?

Jag har några ledtrådar åt dig,
vänd blad om du vill se dem.
Var snäll och ställ tillbaka boken
om du inte vill se dem."

Dash ser genast att handstilen är en flickas, men han skulle ha vågat sig på att vända blad i vilket fall som helst, påstår han. Efter många bladvändningar i den lilla, röda anteckningsboken börjar Dash och Lily lära känna varandra. Snart är det jul, men det blir ingen vanlig jul för någon av dem...

Den här boken har det mesta (allt?), jag skulle vela säga att den är perfekt (vilket kan avskräcka många från att läsa den, men det struntar jag i) och jag skulle vela säga att jag inte är en sån person som ljuger.

Rachel Cohn och David Levithan, vad ska jag säga? Ni har lyckats igen! Efter supersuccén 'Nick och Norahs oändliga låtlista' kändes 'Naomi och Elys kyssförbudslista' inte särskilt imponernade om jag ska vara ärlig... men NU..! Dash och Lily är fantastiska karaktärer som man vill ha som bästa kompisar/föräldrar/bekanta/vad-som-helst och det är alla möjliga sorters känslor som virvlar runt bland uttryck och ord som; popcornzombies, lyckokista och envishetspiller!

Man blir glad, omtumlad och lite sur faktiskt av den här boken. Sur - för att man vill vara så påhittig som författarna och så finurlig som Dash och Lily. Men jag rekommenderar den såklart ändå till alla mellan 12 och 83926 år, läs, Läs, LÄS! :D

// aLva
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dash och Lilys utmaningsbok


  Köp boken som film på cdon: