bokrecensioner boktips

Sanningen om Alice

Originaltitel: Beautiful Malice
Författare: Rebecca James
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, hälsa, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-501-12


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Katherines lillasyster Rachel är död. Fylld av sorg och skuld flyttar Katherine till sin faster i Sydney. Där hon hoppas hon kunna lägga tragedin bakom sig.
När den vackra och populära Alice närmar sig Katherine tar det inte lång tid innan de två är bästa vänner. Men snart står det klart att Alice charmliga och karismatiska personlighet har en annan, mörkare sida. Det finns ett skäl till att hon vill vara så nära Katherine som möjligt och det har ingenting med vänskap att göra.
Sanningen om Alice är mer skrämmande än Katherine någonsin kunnat ana.

Utdrag ur boken:
"Sanningen", säger Alice långsamt och utdraget, som om hon smakade på orden. "Är du säker på det? Klarar du av att vara helt ärlig?"
"Jag tror det. Fråga på."
"Okej." Hon tittar forskande på mig. "Då så. Var du glad innerst inne? Var du glad att du blev av med henne? Din perfekta syster? Gladde du dig i hemlighet åt att hon dog?"

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sanningen om Alice :
2011-12-18 15:30
Man följer Katherine genom tre olika perspektiv genom hela boken. Hennes unga tonår, hennes sena tonår och hennes vuxenliv, vilket jag finner jobbigt då de blanda ihop de perspektiven i olika kapitel, men i och för sig så skulle boken blivit för långdragen om man satt dem i rätt ordning.
Karaktärerna känner jag är inte helt fullbordade, men de funkar. Alice har en karaktär men sent glömmer. Men det finns en del karaktärer som blandas in på så märkligt vis.
Slutet var inte vad jag väntat mig, och det hade inte behövt slutat så för att boken skulle slutat som den gjorde. Men lite läsvärd är den nog trots allt.
Betyg 3
2014-03-24 11:01
Egentligen gillar jag inte böcker som börjar med en Stor Hemlighet, som sakta, sakta avslöjas men James kommer undan med det. Boken är roande, men den ger mig ingen upplevelse utöver att det. Psykologin skramlar ibland - att Alice skulle kunna få Helen att ge utlopp för sin sorg är helt osannolikt, och Alices personlighet beskrivs som om den bara består av svart eller vitt, medan alla nyanser däremellan är frånvarande. Relationen mellan Mick och Katherine är för enkel, bokens slut är för enkel. Men, som sagt, roande läsning.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sanningen om Alice
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Samma Författare: