bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg
Det sjunde rummet
 E. Svernström
Det övergivna barnhemmet
 E. Svernström
Silverdelfinen
 A. Eklund Lykull
Birgitta går i dansen
 A. Falk
Källartrappan
 A. Falk
En dam försvinner
 A. Falk
Sheriffpojken
 K. Genberg
Tobby, Tomas och Tina..
 K. Sonne

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSanningen om Alice

 
Originaltitel: Beautiful Malice
Författare: Rebecca James
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, hälsa, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-501-12
 
Spänning:  4
Romantik:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Katherines lillasyster Rachel är död. Fylld av sorg och skuld flyttar Katherine till sin faster i Sydney. Där hon hoppas hon kunna lägga tragedin bakom sig.
När den vackra och populära Alice närmar sig Katherine tar det inte lång tid innan de två är bästa vänner. Men snart står det klart att Alice charmliga och karismatiska personlighet har en annan, mörkare sida. Det finns ett skäl till att hon vill vara så nära Katherine som möjligt och det har ingenting med vänskap att göra.
Sanningen om Alice är mer skrämmande än Katherine någonsin kunnat ana.

Utdrag ur boken:
"Sanningen", säger Alice långsamt och utdraget, som om hon smakade på orden. "Är du säker på det? Klarar du av att vara helt ärlig?"
"Jag tror det. Fråga på."
"Okej." Hon tittar forskande på mig. "Då så. Var du glad innerst inne? Var du glad att du blev av med henne? Din perfekta syster? Gladde du dig i hemlighet åt att hon dog?"


Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sanningen om Alice :


Godruhn 2011-12-18 15:30
Man följer Katherine genom tre olika perspektiv genom hela boken. Hennes unga tonår, hennes sena tonår och hennes vuxenliv, vilket jag finner jobbigt då de blanda ihop de perspektiven i olika kapitel, men i och för sig så skulle boken blivit för långdragen om man satt dem i rätt ordning.
Karaktärerna känner jag är inte helt fullbordade, men de funkar. Alice har en karaktär men sent glömmer. Men det finns en del karaktärer som blandas in på så märkligt vis.
Slutet var inte vad jag väntat mig, och det hade inte behövt slutat så för att boken skulle slutat som den gjorde. Men lite läsvärd är den nog trots allt.
Betyg 3

animisha 2014-03-24 11:01
Egentligen gillar jag inte böcker som börjar med en Stor Hemlighet, som sakta, sakta avslöjas men James kommer undan med det. Boken är roande, men den ger mig ingen upplevelse utöver att det. Psykologin skramlar ibland - att Alice skulle kunna få Helen att ge utlopp för sin sorg är helt osannolikt, och Alices personlighet beskrivs som om den bara består av svart eller vitt, medan alla nyanser däremellan är frånvarande. Relationen mellan Mick och Katherine är för enkel, bokens slut är för enkel. Men, som sagt, roande läsning.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sanningen om Alice


  Köp boken som film på cdon: