bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
När hundarna kommer
Liknande böcker:
Plutoniumspåret
 J. Stenlund
Trollkarlarna
 M. Sanden
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPojkarna

 
Författare: Jessica Schiefauer
Genre: Ungdom
Ämnesord: psykologi, spänning, ungdom, äventyr
ISBN: 9789163868665
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På dagarna utstår Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas kränkningar, men på nätterna dricker de av nektarn från en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte få nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke också kär i Tony. Tillsammans upplever de både spänning och attraktion, men som tjej är inte Kim intressant för Tony.


Utdrag ur boken:

"Vi fyllde fjorton år den våren, Bella, Momo och jag.

Vi höll oss för oss själva.

Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum,

men under den varma delen av året satt vi i Bellas trädgård,

eller inne i växthuset om det regnade.

Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim,

att jag hade en kropp som växte och sprängde.

Växthuset var en frizon, ett rum att gå till där andra lagar gällde."


Medelbetyg: 2,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Pojkarna :


aLva 2011-12-08 19:54
Kim, Momo och Bella fyller under våren 14 år och de håller sig för sig själva, bara de tre. Om det är kallt ute så sitter de i Momos rum, är det varmt så sitter de i Bellas trädgård eller i hennes växthus om det regnade. Växthuset blir deras frizon där de kan glömma att de är små, försvarslösa flickor som inte kan göra motstånd då pojkarna tafsar, skriker och skrattar. Men en dag hittar Bella ett underligt frö som kommer att förändra allt...

Hon planterar det och efter bara några dagar så har de svaret framför sig. En stor och vacker blomma som det finns en mystiskt saft i. De smakar på den, bara en droppe var... och blir pojkar. De behöver inte vara rädda längre, de kan vara stora och tuffa och slipper bli nedtrampade hela tiden. Men förvandlingen varar bara ett tag och sedan återvänder de till deras flickkroppar igen. Det är då de glider ifrån varandra, för Momo och Bella räcker det att veta hur det känns, men Kim vill fortsätta att vara en pojke och känna spänningen och farligheten med det igen...

Jag tycker att Schiefauer skriven vackert, blir lite magiskt och poetiskt, men könsrollerna är konstiga. Det är som om man går tillbaka 150 år och männen "äger" kvinnorna. Flickorna är så små, svaga, försvarslösa och tysta. Vad har hänt med 2000-talets feminism? Tjejer är svaga - skitsnack! Alla killar är väl inte rebeller som röker, drogar och gör inbrott heller? Man får inga förklarande efterord från författaren heller, för då hade jag nog tyckt bättre om boken, om Schiefauer hade förklarat vad hon menade och tänkte medan hon skrev. För jag fattar inte, boken känns inte riktigt färdig och det är konstiga könsroller, så läs och tyck till själv om du vill. Men jag skulle nog inte rekommendera den. Tyvärr.

// aLva
Betyg 2

dorisvovven 2012-02-12 18:50
En helt okej bok, men jag läste den vid fel tidpunkt. Var egentligen inte så sugen på att läsa den här typen av bok just då. Därav min låga betygsättning.
Betyg 3

TusendelFörsent 2012-07-10 22:29
Jag håller med de alva här uppe. jag tyckte verkligen inte om den här bokens könsroller. Däremot så tror jag att schiefauer försöker att skildra någon slags övergång, från barndomen till tonåren och att vara vuxen. När jag läste boken ur den synvinkeln blev den i alla fall lite bättre.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Pojkarna


  Köp boken som film på cdon: